پایداری در صنعت پرورش طیور ایران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم
  • کد COI اختصاصی: SACP01_394
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عابدی

استاد یار بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی است

چکیده

با صنعتی شدن دامپروری و افزایش تولیدات و فراورده های دام وطیور بویژه در دو دهه ی اخیر بواسطه ی افزایش تراکم در واحد سطح، مکانیزه شدن، بهبود پتانسیل های ژنتیکی و... مسائل و مشکلات جدیدی را به همراه داشته است. این مشکلات همچون زمین، آب ، آلودگی هوا، دفع و دفن کود، سلامت و آسایش حیوان، افزایش گاز های گلخانه ای، جنگل تراشی و کشت ذرت و سویا یر روی قسمتهای وسیعی از زمین های جنگلی و انتقال آن به نقاط مختلف جهت تغذیه دام و طیور، از دست دادن تنوع ژنتیکی و .... همگی نشان می دهد که مدل متراکم در تولید فراورده های دامیIntensiveanimal production که امروزه در جریان است بدون توجه به مسائل زیست محیطی و عواقب آن نه تنها پایدار نبودهبلکه برای منابع غذایی یک تهدید جدی خواهد بودHodges2010لذا در عرصه ها و زیربخش های مختلف کشاورزی بایستی برنامه ای تدوین شود که بتوان با توجه به نیازهای جامعه انسانی از یکطرف و پتانسیل های منطقه ای و ملی از سویدیگر به همراه نگرش حفظ محیط زیست و تعادل در اکوسیستم، پایداری و تداوم در تولیدات را تضمین نموده و راه را برای آیندگان مشخص و همراه نماید. در این فراز و گذار از وضعیت کنونی و حرکت به سوی پایداری در صنعت پرورش طیور کشور نگاه به گذشته، درک مشکلات موجود، بازنگری در منابع ژنتیکی گیاهی و حیوانی، استفاده از انواع طیور و ماکیان، شناسایی منابع غذایی جدید، استفاده از ضایعات و محصولات فرعی، تجهیز و نوسازی ساختمان و تاسیسات، ارائه ی الگوی مناسب برای هر منطقه، ارتقاء صنایع وابسته و بسته بندی و افزایش دانش فردی و گروهی راهکارهایی است که بایستی به آنها پرداخته شود تا تضمینی گردد برای پایداری این صنعت.

کلیدواژه ها

صنعت پرورش طیور، پایداری، محیط زیست،یکپارچه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.