بررسی نقش مدیریت در اصلاح اراضی شالیزارهای استان خوزستان، خودکفایی برنج و سلامت محصول درراستای کشاورزی پایدار

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 664

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_011

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

خودکفایی در تولید برنج سیستم پیچیده ای است و نیاز به مدیریت و برنامه ریزی دقیقی دارد تا در برابر چالش ها استوار بماند. سه جزء اساسی مدیریت در بهبود کیفیت خاک و عملکرد محصول به صورت نقش مدیریتی در کاربرد کود در جهت افزایش تولید (جزء حاصلخیزی)، توانایی برای کاهش و حذف آلاینده های محیطی( جزء زیست محیطی) و نهایتا ارتباط بین مدیریت با کیفیت خاک، سلامت گیاه، انسان و دام( جزء بهداشتی) تعریف می شود. مدیریت یکی از ارکان مهم در کشاورزی پایدار است. کشاورزی پایدار سامانه ایست که در آن مدیریت به عنوان ابزاری است برای استفاده از کود سبز، کنترل آب، مبارزه با آفات در جهت متعادل نمودن تقاضای جهانی برای غذا، افزایش عملکرد محصول و حفظ کیفیت محیط زیست. لذا این پژوهش با هدف بررسی نقش مدیریت در بهبود کیفیت خاک، افزایش عملکرد دانه برنج و کاهش آلودگی ناشی از عنصر کادمیم،در سه تکرار، سه عمق، دو مکان کشت ( ایستگاه تحقیقات کشاورزی و مزارع برنج) با سه سنوات کشت بصورت میدانی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی اجرا شد. نتایج نشان داد تفاوت معنی داری در مقدار فسفر، مواد آلی، ظرفیت تبادل کاتیونی ، پایداری این دو مکان وجود داشت که ناشی از نقش مدیریت در ایستگاه تحقیقات در جهت برگرداندن کاه و کلش به خاک، استفاده صحیح از کودهای سبز، فسفره و مقابله با سوزاندن بقایای گیاهی با هدف تامین عناصر ماکرو و میکرو خاک می باشد .علاوه بر آن آلودگی ناشی از عنصر کادمیم در خاک های مزارع شالیکاران افزایش معنی داری به دلیل استفاده بیش از حد از کود فسفره و نیز استفاده از آبهای آلوده داشته است. خوشبختانه به علت بالا بودن میزان آهک خاک وPH بالا این کادمیم غیر قابل جذب است و غلظت آن در دانه برنج تولیدی پایین می باشد.

نویسندگان

خوشناز پاینده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -Alloway B. J.2000. Heavy metal in soils. Blockie and son ...
  • -Arshad , M.A. , coen, G.M. (2002). Charac terization of ...
  • _ Kab ata-Pendias A. and H. pendias.1992 Trace element in ...
  • -McLean, E. O., Franki, D. S. (2002). Influence of clay ...
  • -Murphy, D. V., MacDonald, A. J., Stocade, E. _ (2000). ...
  • -Warkentin, B .P.(2000).The changing concept of soil quality. Soil Water ...
  • -Willis, L. G. (2001). O xid ati on-Reduction potential and ...
  • نمایش کامل مراجع