محور مقاله: بیولوژی خاک و کودهای زیستی- اثر فسفر و پتاسیم خاک بر گرهزایی ریشه یونجه

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 299

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI16_567

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1399

چکیده مقاله:

تثبیت نیتروژن در لگوم ها با تشکیل گره ها شروع می شود. در بررسی علل مختلف محدود کننده گره زایی ریشه یونجه، خصوصیاتفیزیکی و شیمیایی خاک و همچنین جمعیت ریزوبیوم های خاک و درجه گرهزایی ریشه، در ده منطقه از استان اصفهان اندازه گیری شد. تعییندرجه گره زایی ریشه و جمعیت ریزوبیوم های خاک با استفاده از روش Vincent انجام شد. جهت تعیین سهم هریک از عوامل موثر، از روشرگرسیون استپ وایز جلو رونده استفاده گردید. نتایج نشان داد که میزان فسفر خاک با جمعیت ریزوبیوم های خاک در سطح یک درصد و با درجهگره زایی ریشه در سطح پنج درصد همبستگی مثبت داشته است. همچنین میزان فسفر خاک، بر تشکیل گره، تعداد، حجم و وزن گره ها، رشدگیاهان میزبان و فرآیند تثبیت ازت اثر مثبت داشته است. نتایج حاصله حاکی از همبستگی مثبت پتاسیم کل خاک با درجه گره سازی ریشه وجمعیت باکتری های ریزوبیوم در سطح یک درصد می باشد. لزوم توجه به میزان فسفر و پتاسیم خاک، در بهبود تثبیت نیتروژن و افزایش عملکردیونجه بسیار مهم است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مجتبی یحیی آبادی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران