طراحی مدل مدیریت منابع انسانی اثربخش مبتنی بر فرهنگ سازمانی مشارکتی در بخش دولتی ایران
محل انتشار: پژوهشهای مدیریت عمومی، دوره: 12، شماره: 43
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 599
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MR-12-43_003
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1399
چکیده مقاله:
اثربخشی، یکی از مباحث مهم و مورد توجه تمامی مدیران سازمانهای بخش دولتی می باشد و عدم توافق همگانی در مورد ویژگیهای سازمانهای اثربخش، تمایز آنها از نظر اهداف و ماموریتهای خاص و فرهنگهای مختلف آنهاست. این تحقیق قصد دارد مدیریت منابع انسانی را بر مبنای فرهنگ سازمانی مشارکتی در جهت بهبود اثربخشی عملکرد سازمانی متناسبسازی نماید. این تحقیق بر مبنای هدف بنیادی – کاربردی می باشد و در آن برای گرداوری دادهها از روشهای کمی و کیفی استفاده میشود و از ابزارهای پرسشنامه و مصاحبه در گردآوری دادهها استفاده میگردد. جامعه آماری موردنظر خبرگان دانشگاهی با تخصص مدیریت منابع انسانی و خبرگان سیاستگذار در زمینه مدیریت منابع انسانی در نظام اداری کشور میباشند و تعداد نمونه آماری در مرحله اول جهت تکمیل پرسشنامه 40 نفر از خبرگان دانشگاهی و در مرحله دوم 10 نفر از کارشناسان خبره در سازمان اداری و استخدامی کشور توسط اساتید راهنما تعیین کفایت گردیده است. برای تجزیه و تحلیل دادههای کمی حاصل از پرسشنامه از الگوریتم اجرای تکنیک دلفی فازی و در تجزیه و تحلیل دادههای کیفی حاصل از مصاحبه نیز از تکنیک تحلیل مضمون استفاده شده است. در پایان می توان نتیجه گرفت که علیرغم مواد قانونی موجود در بخش دولتی در خصوص اجرای استراتژی متعهدانه در فرهنگ سازمانی مشارکتی در شاخصهای توانمندسازی، کار تیمی و توسعه قابلیتها میبایست بستر قانونی مناسبتری تدوین و تصویب گردد تا بتوان در این نوع فرهنگ به اثر بخشی مدیریت منابع انسانی و در نهایت اثر بخشی سازمانی دست پیدا کرد.
کلیدواژه ها:
مدیریت منابع انسانی اثربخش ، فرهنگ سازمانی مشارکتی ، نظام ورود منابع انسانی ، نظام نگهداری منابع انسانی و نظام خروج منابع انسانی
نویسندگان
سیدمحمدرضا سبحانی پور
دانشجوی دکترا،گروه مدیریت دولتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
حسن زارعی متین
استاد، دانشکده مدیریت و حسابداری ،پردیس فارابی، دانشگاه تهران ،قم ، ایران
سیدمهدی الوانی
استاد،گروه مدیریت دولتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
غلامرضا جندقی
استاد، دانشکده مدیریت و حسابداری ،پردیس فارابی، دانشگاه تهران ،قم ،ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :