سال انتشار: 1395
محل انتشار: فصلنامه مطالعات هنر اسلامی، دوره: 12، شماره: 24
کد COI مقاله: JR_ISLART-12-24_003
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 103
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله انعکاس مضامین شاهنامه بر سفالینه های دوران سلجوقی
چکیده مقاله:
با بررسی نقوش سفالینه های سلجوقی، صرف نظر از نقوش تزیینی و نمادین، نقوش بسیارینیز وجود دارند که راوی آمالی فراتر از تزیین صرف می باشند و گویی به دنبال روایتی مفهومیو معنایی هستند. این مقاله در پی ریشه یابی و تبیین دلیل بروز چنین نقوشی بر سفالینه هایدوران میانی اسلامی، به ویژه، دوره سلجوقی است. رویکرد پژوهش بر اساس مطالعات تاریخی وتطبیقی است. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از ابزار کتابخانه ایاست. مطالعه نقوش سفالینه ها در این دوره، از این جهت مهم است که کتب اندکی از دورهسلجوقی به دلیل حمله مغولان باقی مانده است. لذا شناخت سیر تکاملی نگارگری ایران دراین دوران تا حد زیادی مرهون سفالینه ها و کاشی های به جا ی مانده می باشد. نتایج حاصلاز این پژوهش نشان می دهد که مضامین ادبی، به ویژه، شاهنامه فردوسی دارای جایگاهوالایی در آن روزگار بوده و منبع الهام هنرمندان، به ویژه سفالگران و نقاشان قرار گرفته است.
کلیدواژه ها:
هنرا يراني- اسلامي، ادبيات فارسي، شاهنامه فردوسي، نگارگري، دوران سلجوقي، سفال و كاشي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1004788/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کیانمهر، قباد و قربانی، شعبانعلی و آشوری، محمدتقی،1395،انعکاس مضامین شاهنامه بر سفالینه های دوران سلجوقی،،،،،https://civilica.com/doc/1004788
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، کیانمهر، قباد؛ شعبانعلی قربانی و محمدتقی آشوری)
برای بار دوم به بعد: (1395، کیانمهر؛ قربانی و آشوری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- یادگیری عمیق در سنجش از دور کشاورزی
- بررسی روش های معماری پایدار در گیلان و تاثیر اقلیم
- شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت شهروندان در مدیریت شهری (مطالعه موردی شهرداری سنندج)
- تحلیل تکنولوژی ساخت سازه های ضد زلزله در ژاپن و بررسی چگونگی و امکان اجرای آن در ایران
- نقش سیستم IPD (تحویل پروژه یکپارچه) و زیرساخت های آن، در چگونگی تقلیل چالش های فرایند طراحی در صنعت ساخت وساز
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.