ضرورت ارزیابی عملکرد مدیران مراکز دادرسی مالیاتی، حلقه مفقوده رسیدن به اهداف عالی سازمان در تاسیس این مراکز(بخش دوم)(اکبر براتی:رئیس گروه حسابرسی مالیاتی - دادیار انتظامی مالیاتی و مدرس مالیاتی)

3 خرداد 1402 - خواندن 4 دقیقه - 405 بازدید

ضرورت ارزیابی عملکرد مدیران مراکز دادرسی مالیاتی، حلقه مفقوده رسیدن به اهداف عالی سازمان در تاسیس این مراکز(بخش دوم)

مراکز دادرسی مالیاتی با اجرای قانون دایمی مالیات بر ارزش افزوده در ۱۳ دیماه سال ۱۴۰۰ کار خود را در تمامی استان های کشور آغاز و هدف آن از بین بردن برخی شائبه ها مبنی بر اعمال نفوذ سازمان امور مالیاتی بر هیات های حل اختلاف مالیاتی عنوان گردیده و مقرر گردید که با استقلال این مراکز، شاهد افزایش رو به رشد اعتماد عمومی در رسیدگی به اعتراضات، افزایش کارآیی، تسریع در وصولی ها و ارتقای تمکین مالیاتی باشیم.

به هر میزان رعایت انصاف و عدالت در فرآیند رسیدگی و صدور و انشای آرای صادره با استناد، استدلال و استنباط محکم و متقن مد نظر قرار گیرد، ضمن صحه گذاشتن بر استقلال مراکز دادرسی مالیاتی، سبب شکوفایی و استمرار در بهبود خدمات رسانی مراکز و آثار و نتایج پرثمر آن ها خواهد شد.

انتخاب مدیران کارآمد، متفکر، مستقل و خلاق و توجه به مدیریت کارا، هوشمند و مدرن و لزوم برنامه ریزی های منظم در جهت برگزاری منظم جلسات دادرسی مالیاتی و توجه ویژه به ارتقاء کیفیت ارائه خدمات به مودیان مالیاتی حلقه مفقوده و اثرگذار در رسیدن به اهداف عالی سازمان در تاسیس این مراکز می باشد. صاحبنظران مالیاتی معتقدند که با تکریم ارباب رجوع و تسهیل امور و ساده سازی و هوشمند نمودن فرآیندها علاوه بر رعایت عدالت مالیاتی، حقوق حقه دولت نیز تامین شود.فلذا انتخاب مدیران شایسته و کارآمد و همچنین ارزیابی عملکرد منصفانه و بر مبنای واقعیت و برگرفته از خواست و نظر مودیان مالیاتی و مراجعه کنندگان و گیرندگان خدمات از این مراکز می تواند ضریب تاثیر و بهره وری مدنظر را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

یقینا با استفاده از تمامی ظرفیت ها برای تحقق عدالت مالیاتی و بکارگیری زبده ترین و خبره ترین نیروها و کارشناسان مالیاتی، افزایش سرعت و دقت در امور، تسریع در وصول درآمدهای مالیاتی و احقاق حقوق مودیان و تمکین و پذیرش آراء صادره از سوی مودیان نیز قابل پذیرش تر شده و هزینه های دادرسی نیز کاهش می یابد. همچنین می توان گفت که یکی از ملاک های مهم برای ارزیابی مراکز دادرسی، بررسی میزان نقض آراء هیات ها و تمکین مودیان مالیاتی بوده و طبیعتا به هر نسبت که آراء خوبی انشاء شود، علاوه بر تسهیل امور ارباب رجوع، موجب کاهش هزینه های دادرسی می شود.

باید توجه نمود که ماموریت اصلی مدیران دادرسی مالیاتی، احقاق حقوق مردم و دولت بصورت توامان است و نباید وصول سریع که از تکالیف سازمان می باشد موجب تضییع هیچ حقی شود، کوچکترین خطا و تخلف از سوی هیچ فردی پذیرفتنی نیست و ماموران نظارتی سازمان امور مالیاتی از جمله دادستانی انتظامی مالیاتی، حراست سازمان، دفتر بازرسی و نظایر آن، مرتبا رفتارها، فرآیندها و روند امور را رصد می کنند تا از بروز و وقوع هر نوع فساد و تخلف جلوگیری نمایند و در صورت مشاهده تخلفات، برخورد قانونی بصورت قاطع صورت خواهد گرفت. (پایان بخش دوم)

(اکبر براتی:رئیس گروه حسابرسی مالیاتی - دادیار انتظامی مالیاتی و مدرس مالیاتی)