تاثیر محلول پاشی کودهای کامل بر عملکرد محصول، خصوصیات مورفولوژیکی و شاخص های رشد گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L. )

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,398

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_266

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

در این پژوهش تاثیر محلول پاشی کودهای کامل بر عملکرد محصول، صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه دارویی همیشه بهار (calendula officinalis) در قالب بلوک های کتمل تصادفی با سه تیمار و سه تکرار ورد بررسی قرار گرفت. تیمار های آزمایش شامل سطوح مختلف محلول پاشی کودهای کامل شامل صفر(شاهد)، 1000ml.ha-1 و 2000ml.ha-1 بود. محلول پاشی در سه مرحله ( دو هفته بعد از انتقال گیاهچه ها به زمین اصلی، مرحله گلدهی و دو هفته بعد از آن) انجام گردید و کرت ها هر هفته و بصورت نشتی آبیاری می شدند. در طول مدت آزمایش صفات مختلف مورفولوژیکی شامل تعداد و سطح برگ، ارتفاع ساقه، تعداد گل، وزن تر و وزن خشک گلها، عملکرد بذر و برخی شاخص های رشد نظیر سرعت رشد نسبی (RGR)، شاخص سطح برگ (LAI)، نسبت برگ (LAR)، سطح ویژه برگ (SLA) و نیز عدد کلرفیل متر (SPAD) اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد تیمارها محلول پاشی تاثیر معنی داری ( P> 0.05) بر عملکرد وزن تر و وزن خشک گل، میزان بذر و تعدادگل داشتند. حداکثر تعداد گل در هر بوته در تیمار 2000ml.ha-1 با میانگین 98 عدد و حداقل آن به میزان 41/7 در تیمار شاهد حاصل گردید. نتایج همچنین نشان داد شاخص های رشد LAI , RGR , LAR و SLA بطور معنی داری تحت تاثیر تیمارهای محلول پاشی قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل کاربرد کودهای مایع می تواند از تجمع عوامل شیمیایی در آب و خاک که باعث ایجاد مسمومیت گیاهی و تغییرات متابولیکی در گیاهان دارویی می شود جلوگیری کرد.

نویسندگان

سعید امامی

دانشجوی کارشناسی تولید و فرآوری گیاهان دارویی و معطر مجتمع آموزش عالی

محمدشاهین دانشمندی

دانشجوی کارشناسی تولید و فرآوری گیاهان دارویی و معطر مجتمع آموزش عالی

مجید دشتی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی مشهد

وحیده خلیقی

دانشجوی کارشناسی تولید و فراوری گیاهان دارویی و معطر مجتمع آموزش عالی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مید بیگی، ر a. 1384.تولید و فراوری گیاهان دارویی _ ...
  • مید بیگی، ر b، . 1384.تولید و فراوری گیاهان دارویی ...
  • عزیزی م، م، باغانی.، ا _ لکزیان و ح، آروئی ...
  • - عزیزی، م . ف، رضوانی _ م، حسن زاده ...
  • نصیری محلاتی، م 0ع . ر، کوچکی .، پ، رضوانی ...
  • _ 2000 _ از آن به ترتیب در تیمارهای ...
  • Martin , R.J. and Deo , B., _ _ Effects ...
  • نمایش کامل مراجع