باغ بام و شرایط طراحی آن در فضاهای شهری

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,513

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_161

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

متاسفانه امروزه با گسترش زندگی آپارتمانی رابطه انسان با طبیعت به میزان قابل توجهی کمرنگ شده است و انسان همواره در تلاش است تا این خلا بزرگ را با کشاندن گوشه هایی از طبیعت به محل زندگی خود پر نماید. کمبود فضای سبز از یک طرف و گسترش روز افزون شهرنشینی و رشد عمودی ساختمان ها از طرف دیگر موجب شده است نیازهای روحی و جسمی شهروندان به طبیعت و فضای سبز و کارکرد مهم آنها در زندگی شهر بیشتر احساس شود. با گسترش شهرنشینی و کاهش منابع استاندارد فضای سبز مورد نیاز برای هر شهروند, 20 مترمربع در نظر گرفته شده است که این مقدار با ایجاد کمربندهای سبز شهری, پارک ها فضاهای حاشیه بزرگراه ها قابل جبران است, اما به دلیل ارزش افزوده بالای زمین در ایران و رشد عمودی شهرها و آپارتمان نشینی فضای سبز شهری کمتری ایجاد می گردد . بنابراین استفاده از فناوری باغ بام که از تکنیک های پیشرفته فضای سبز است. با وجود مشکلات به کارگیری و ساخت واحدهای گیاهی, پارک ها و باغ های مصنوعی از جهات بسیاری مقرون به صرفه است و می تواند جایگزین مناسبی برای پارک های شهری باشد. در این شرایط بخش عمده ای از خاک از دست رفته به واسطه ساخت و ساز را می توان باتبدیل به باغ بام ها جبران کرد که راهی آسان و همچنین اقتصادی برای جبران کمبود فضای سبز در شهره است، که علاوه بر کارکردهای زیباشناسانه دارای مزایای اکولوژیکی فراوانی نیز می باشد. از این رو به منظور توسعه فضای سبز در ارتفاع و بهبود کیفی منظر شهری استفاده و از فضای مرده موجود بر روی بام و تراس ساختمان هاب چند طبقه به ویژه در مناطق مرکزی شهر در اغلب شهرهای بزرگ و تجاری دنیا به سرعت گسترش یافته و الزاما به عنوان یک ضرورت با توجیه اقتصادی باید مورد توجه معماران طراحان و شهرسازان ایرانی نیز قرار گیرد. همچنین سازمان های متولی فضای سبز مانند شهرداری ها باید با ارائه تسهیلات و مشوق هایی شهروندان را در جهت ایجاد و افزایش هرچه بیشتر باغ بام ها در فضاهای شهری تشویق نمایند. در این نوشتار ضمن معرفی باغ بام به عنوان یک فضای سبز عمودی قابل دسترس در فضاهای شهری شرایط و ملزومات احداث آن بصورت کاملا کاربردی و عملی ارائه گردیده است.

نویسندگان

سعید مهدلوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی طراحی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلام

حسنعلی لقایی

عضو هیئت علمی پردیس شهرسازی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ایمانی، محمدرضا. 1373 . جنگل‌کاری ضرورت اجتناب ناپذیرمحیط زیست، فصلنامه ...
  • پازوکی، علی. 1373 . گیاهان مناسب و اصول احداث فضای ...
  • روحانی، غزاله. 1371 _ طراحی باغ و فضای سبز، انتشارات ...
  • مجنونیان، هنریک. 1374 . مباحثی پیرامون پارک‌ها؛ فضای سبز و ...
  • Architects journal. 200)4 . "design guidelines: roof garden series". A.J ...
  • Baker, Maxwell. 1980 . "C. roofs, multi - science pub. ...
  • Wirth, Thomas. 2007 . "landscape architecture above ground". Conference _ ...
  • نمایش کامل مراجع