بررسی اثر Pb2+ بر میزان تولید سیلی بین در کشت سوسپانسیون سلولی گیاه خار مریم (Silybum marianum)
محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,368
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI06_015
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389
چکیده مقاله:
سیلی مارین یک ماده پلی فنولیک ضد هپاتوتوکسیک است که از دانه های گیاه خارمریم (Silybum marianum) استخراج می شود. سیلی مارین به ترکیب سه فلاونولیگنان مختلف اطلاق می شود. سیلی بین بیشترین فعالیت زیستی و ترکیب اصلی سیلی مارین هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی و خواص دارویی می باشد. از آنجایی که پتانسیل و سرعت تولید این مواد در شرایط طبیعی بسیار محدود می باشد، از طریق کشت سلول های گیاهی به روش های مختلفی از جمله استفاده از تکنیک انگیزش با استفاده از محرک ها می توان میزان تولید متابولیت های ثانویه را افزایش داد. در این تحقیق PbNO3با غلظت های مختلف (1,0/8,0/4,0/2 و 2 میلی مولار ) به عنوان محرک به منظور افزایش تولید سیلی مارین و بررسی میزان سیلی بین تولید شده در کشت سوسپانسیون سلولی گیاه خار مریم استفاده شد و نمونه برداری در 6 زمان مختلف (144,72,48؛24,12 و 216 ساعت) انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که PbNO3 باعث افزایش 5 برابری میزان سیلی بین نسبت به گروه شاهد، در محیط های تیمار شده با 1 میلی مولار PbNO3 در پایان 72 ساعت شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیرا رحیمی آشتیانی
بخش فیزیولوژی و پروتئومی
طاهره حسنلو
بخش فیزیولوژی و پروتئومیکس، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج،
محمدرضا بی همتا
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :