تاثیر بهره بانکی در رشد یا سقوط توسعه اقتصادی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات نوین بانکی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_QBANK-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام اسدی

استاد دانشگاه

چکیده

نگاهی به وظایف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که این نهاد، به دلیلعدم استقلال از دولت، همواره از طریق انتشار پول نقش تامین کننده کسری بودجه دولت را بهعهده دارد. همین امر سبب گردیده است تا اقتصاد ایران همیشه شاهد نرخ تورم بالایی باشد.حذف بهره از نظام بانکی و بازارهای مالی در اقتصاد اسلامی گامی موثر در جهت دستیابی بهرشد و توسعه اقتصادی و رهایی از آثار مخرب بهره است. بسیاری از مطالعات نشان می دهندکه بهره نقش گسترده ای در محدود کردن سطح تولید و اشتغال دارد و موجبات توزیعنامطلوب درآمد بین اقشار مختلف جامعه را فراهم می سازد. برخی اقتصاددانان سرمایه داریاظهار می دارند که برای قرار گرفتن اقتصاد بازار در وضعیت بهینه ضروری است نرخ بهرهصفر باشد. چنانچه کینز بهره را عامل رکود و ماندگاری آن در یک نظام اقتصادی می داند. بااین وجود بهره، از متغیرهای کلیدی و اساسی در نظام سرمایه داری به شمار می رود حضورمردم در فعالیت های مواد اقتصادی یکی از بهترین دلایل تحریم ربا در بینش اسلام می باشد.

کلیدواژه ها

بهره، پس انداز، سرمایه گذاری، عرضه کل، تقاضای کل، رشد و توسعه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.