ارزیابی سطوح مختلف ازت و روی بر عملکرد و اجزای عملکرد پنج ژنوتیپ بزرک در کرمان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 946

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_358

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

بزرک (Linum usitatissimum L.) ازاولین گیاهانی است که توسط بشراهلی شده است و امروزه به علت وجود امگا 3 بالا درساختمانش بعنوان یک منبع روغن سالم مورد توجه جهانیان قرارگرفته است که توجه به آن می تواند بخشی از کمبود روغن کشور را جبران کند. هدف از این تحقیق ارزیابی ژنوتیپ های مختلف بزرک برای کشت در منطقه کرمان و ارائه توصیه کودی مناسب برای افزایش عملکرد این گیاه در واحد سطح می باشد. در این پژوهش لاین های مختلف با ترکییب کامل دو رنگ بذر قهوه ای(کردستان و خراسان جنوبی) و زرد (r24,r11,r4) وسه سطح عنصر ازت ( 80،60،40 کیلو گرم در هکتار) و دو سطح عنصر روی ( 0و 3 در هزار) در چارچوب ازمایش فاکتوریل اسپلیت در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 1387 ارزیابی گردیدند.نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ژنوتیپ های مورد بررسی از نظر صفات طول بوته ، تعداد انشعاب ، تعداد کپسول، تعداد دانه در کپسول و عملکرد دانه اختلاف معنی داری دارند.اثر سطوح کودی ازت و روی برای صفات طول بوته ، تعداد کپسول، تعداد دانه در کپسول و عملکرد دانه معنی دار بود.اثر متقابل کودها معنی دارنبودولی اثر متقابل ازت و ژنوتبپ برای صفات تعداد انشعاب ،تعداد دانه در کپسول و عملکرد دانه و اثر متقابل روی و ژنوتبپ برای تعداد انشعابات در بوته معنی دار گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که بهترین عملکرد را ژنوتیپ خراسان جنوبی با مصرف کود ازت 80 کیلو گرم در هکتار و محلول پاشی روی به میزان 3 در هزاردرآب و هوای کرمان دارا می- باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

عطیه یزدی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

عنایت الله توحیدی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

قاسم محمدی نژاد

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - عباسی، ز . سعیدی، ق . میرلوحی، . ارتباط ...
  • Alloway, B .J.(2003) Zinc deficiency in crops _ In ternationalZin ...
  • و 2 مهرماه 1388 دانشگاه صنعتی اصفهان ...
  • و 2 مهرماه 1388 دانشگاه صنعتی اصفهان ...
  • Flax council of Canada _ 2008.Growing flax. The flax council ...
  • Leilah, A, A. _ .Requarments of some flax cultivars from ...
  • نمایش کامل مراجع