بررسی تأثیر مقادیر متفاوت کود اوره در تاریخ کاشتهای تأخیری برخواص کمی و کیفی کلزا در مازندران

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,109

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_314

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات تاریخ های مختلف کاشت و سطوح مختلف کود ازته عملکرد دانه، درصد و عملکرد روغن کلزا رقم هایولا 401 آزمایشی در قالب طرح کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 88-1387 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بایع کلا به اجرا در آمد. پنج تاریخ کاشت شامل 7، 17، 27 آبان، 7 و 17 آذر به عنوان عامل اصلی و چهار سطح کود ازته (اوره) شامل 150، 200، 250 و 300 کیلوگرم در هکتار به عنوان عامل فرعی در نظرگرفته شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که میانگین مربعات تاریخ کاشت وکود ازته برای خصوصیات ، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه، درصد روغن و عملکرد روغن معنی دار بوده است که نشان دهنده اثرات بارز و معنی دار تاریخ کاشت و سطوح کودی برخصوصیات فوق الذکر بوده است. معنی دار نبودن اثر متقابل تاریخ کاشت و کود ازته برای اغلب خصوصیات به استثناء درصد و عملکرد روغن مبین آن است که در هر یک از تاریخ های کاشت روند تغییرات صفات مزبور به استثناء صفات فوق الذکر در سطوح تغییرات کود ازته مشابه می باشد. از نظر عملکرد بیولوژیک، بیشترین و کمترین مقدار مربوط به تاریخ کاشت اول و پنجم با سطح کودی 300 و 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 10670 و 5346 کیلوگرم در هکتار نیتروژن می باشد. از نظر شاخص برداشت حداکثر مقدار در تاریخ کاشت اول با مصرف کود نیتروژن 150 کیلو گرم در هکتار با میانگین 36/93 درصد و حداقل آن در تاریخ کاشت پنجم با مصرف 300 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 32 درصد بدست آمده است. از نظر عملکرد روغن دانه تاریخ کاشت اول با کاربرد 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 1599 کیلوگرم در هکتار دارای بیشترین مقدار و تاریخ کاشت پنجم با کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و با میانگین 707/8 کیلوگرم در هکتار دارای کمترین مقدار بودند. همچنین معنی دار بودن میانگین مربعات اثر متقابل تاریخ کاشت و نیتروژن برای صفت مزبور نشان می دهد که تاریخ کاشت اول با کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 43/77 درصد دارای بیشترین درصد و تاریخ کاشت پنجم با کاربرد 300 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 40/01 درصد دارای کمترین درصد روغن بودند. بطور کلی در این بررسی مقادیر بالای عملکرد دانه مربوط به تاریخ کاشت اول و سطوح اول، دوم و سوم ازت به ترتیب برابر 3025/93، 3276/3 و 3707 کیلوگرم در هکتار بوده است.

کلیدواژه ها:

کود اوره ، تاریخ کاشت های تأخیری ، عملکرد دانه ، شاخصبرداشت و عملکرد روغن

نویسندگان

راحله معافی پاشاکلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

ولی اله رامنه

هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

علی اصغر تیموری شموشک

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :