بررسی تاثیر تنظیم کننده های رشد بر درصد و سرعت جوانه زنی در گیاه روغنی بذرک

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,110

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_287

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

دانه بذرک دارای 30 تا 45 درصد روغن و 20 تا 25 درصد پرتئین میباشد. به منظور افزایش درصد و سرعت جوانه زنی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار بر روی بذرک انجام شد. برای این منظور بذور بذرک با بنزیل آدنین، ایندول بوتیریک اسید و جیبرلیک اسید با غلظتهای 50، 100 و 200 ppm پیش تیمار شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین تیمارها به لحاظ طول ریشه چه و نسبت ریشه به اندام هوایی (R/S) اختلاف معنی داری وجود ندارد. اما برای صفات درصد جوانه زنی، سرعت جوانهزنی، شاخص جوانه- زنی، و طول ساقهچه در سطح احتمال یک درصد بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود داشت. مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون دانکن نشان داد که بیشترین درصد جوانه زنی 97/25 با تیمار ایندول بوتیریک اسید با غلظت 100 ppm بیشترین سرعت جوانه زنی (161/90) مربوط به شاهد بود. بیشترین شاخص جوانه زنی نیز مربوط به شاهد بود. بیشترین طول ساقه چه (3/1575 سانتی متر) در اثر تیمار با جیبرلیک اسید با غلظت 200ppm حاصل شد. تیمار با ایندول بوتیریک اسید با غلظت 50 ppm کمترین طول ساقهچه (1/98 سانتیمتر) را باعث شد. در کل نتایج بیانگر عدم وجود توازن بین تنظیم کنندههای رشد و غلظتهای مختلف آنها با همدیگر میباشد

نویسندگان

هادی محمد علیپور

دانشجو کارشناسی زراعت و اصلاح نباتات

بابک عبدالهی مندولکانی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات

احد مطلبی

کارشناس ارشدگروه زراعت و دانشجوی دکتری دانشگاه ارومیه

سولماز نجفی

کارشناس ارشدگروه زراعت و دانشجوی دکتری دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :