ارزیابی خواص بیومکانیکی وابسته به رطوبت دانه کنجد جهت بهینه سازی فرآوری محصول

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,845

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_234

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

بررسی خواص بیومکانیک دانه کنجد، از یک سو طراحی صحیح و مناسب دستگاه های برداشت، نگهداری، انتقال و فرآوری آن را فراهم نموده و از سویی دیگر، موجبات کاهش ضایعات تولید را میسر می سازد. بنابراین در این پژوهش، مقاومت در برابر شکست دانه کنجد شامل میزان تغییر شکل، نیروی شکست و انرژی جذب شده توسط دانه در هفت تیمار بررسی شد. دانه های کنجد در سه سطح رطوبتی 4/54، 12/57 و 15/17 درصد (بر پایه خشک)، دو نرخ بارگذاری 1 و 5 میلی متر بر دقیقه و در دو جهت افقی و عمودی، تحت بارگذاری شبه استاتیک قرار گرفتند. سپس، داده ها به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیۀ واریانس شدند. نتایج این بررسی نشان داد که، نیروی مورد نیاز برای شکست دانه در دو جهت عمودی و افقی با افزایش رطوبت در دامنه رطوبتی 15/17- 4/54% (بر پایه خشک)، به ترتیب از 26/01 تا 20/25 و 27/97 تا 23/68 نیوتن، کاهش و انرژی مورد نیاز از 22/40 تا 24/30 و 2314 تا 29/51 میلی ژول به ترتیب افزایش یافت. بنابراین در حالت افقی، دانه از انعطاف پذیری بیشتری نسبت به حالت عمودی برخوردار

نویسندگان

سیدمحمدتقی غریب زاهدی

تهران، کرج، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دانشکده مهندس

امین طاهری گراوند

تهران، کرج، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دانشکده مهندس

سیدمحمد موسوی

تهران، کرج، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دانشکده مهندس

فرامرز خدائیان

تهران، کرج، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دانشکده مهندس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :