ارزیابی ارقام بهاره کلزا در کشت زمستانه در مناطق معتدل گرم استان اصفهان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,062

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_190

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

کشت پاییزه کلزا در مناطق معتدل گرم استان اصفهان که دارای بهاروتابستانهای گرم و زمستانهای سرد می باشند با محدودیتهایی مثل همزمانی آبیاری اولیه کلزا با محصولات تابستانه و همچنین برخورد مراحل انتهائی رشد با گرمای زودرس بهاره و بادهای گرم منطقه مواجه است . این آزمایش به منظور بررسی امکان کشت ارقام بهاره کلزا در مناطق معتدل گرم استان اصفهان و تعیین زمان کاشت و رقم یا ارقام مناسب جهت آن، در روستای مشکات شهرستان کاشان انجام شد. چهار تاریخ کاشت هفتم آبان ماه ، 23 ، 14 بهمن ماه و سوم اسفند به عنوان فاکتور اصلی وچهار رقم به نامهای Sarigol,Hyola330, Hyola401 و RGS003 به عنوان فاکتور فرعی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکراردر نظر گرفته شدند. نتایج آزمایش نشان داد که کشت پاییزه این ارقام نسبت به کشت زمستانه زودتر به مرحله رسیدگی رسید و از عملکرد دانه بالاتری برخوردار بود و تأخیر در کاشت باعث کاهش عملکرد دانه گردید.هیبرید Hyola401 در کشت پاییزه با تولید 3725 کیلوگرم در هکتار بیشترین دانه را تولید نمود. در کشت زمستانه نیز هیبرید Hyola401 در تاریخ کشت 14 بهمن ماه بیشترین عملکرد دانه را معادل 3160 کیلوگرم در هکتار تولید نمود. همچنین ارقام درتاریخهای کشت 14 و 23 بهمن نسبت به کشت دیرتر عملکرد بالاتری تولید نمودند.ارقام Hyola401 و RGS003 نسبت به دورقم دیگر در مجموع تاریخهای کاشت مختلف ، عملکرد دانه بیشتری تولید نمودند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

غلامحسین شیراسماعیلی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

هوشنگ شهریاری

کارشناس ارشد مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان

محمد شفیع زاده

کارشناس ترویج مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کاشان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • McGregor, D.I. 1981. Patter of flower and pod development in ...
  • % level probability. Varieties in fall planting reached to maturrity ...
  • نمایش کامل مراجع