تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و منیزیوم بر خصوصیات کمی و کیفی گلرنگ پاییزه

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 858

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_170

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

تعیین سطوح بهینه کودی برای رسیدن به عملکردهای بالا یکی از اهداف مهم پژوهشهای تغذیهای است. در این میان عناصری که با همدیگر اثرات آنتاگونیستی دارند از اهمیت فوقالعادهای برخوردارند. از آنجا که پتاسیم و منیزیم از چنین وضعیتی برخوردارند آزمایش حاضر برای بررسی اثرات اصلی و متقابل این دو عنصر در سال زراعی86-1385 بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی بر روی گلرنگ رقم بومی اصفهان در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد کرمانشاه اجرا گردید. پتاسیم در چهار سطح 50، 100 و 150 و 200 کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات پتاسیم و منیزیم در چهار سطح پتاسیم صفر، 50، 100 و 150 کیلوگرم از منبع سولفات منیزیم در هکتار در نظر گرفته شد. مصرف سولفات در سطح یک درصد بر عملکرد و درصد روغن معنی دار گردید و بهترین تیمار ناشی از کاربرد 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم با عملکرد 2927 کیلو گرم در هکتار و با تولید روغن 30/4 درصد بود، که نسبت به شاهد بترتیب 847 کیلو گرم و 9/9 درصد افزایش نشان داد. مصرف سولفات منیزیم تنها بر میزان جذب روغن در سطح یک درصد معنی دار گردید و بهترین تیمار ناشی از مصرف 50 کیلوگرم سولفات منیزیم با جذب 27/1 درصد روغن بود، که نسبت به شاهد 7/1 درصد افزایش نشان داد ولی این فاکتور بر جذب عناصر غذایی دارای تاثیر معنی داری نبود. اثرات متقابل منیزیم و پتاسیم نیز از لحاظ آماری معنی دار نگردید ولی بهترین تیمار ناشی از کاربرد 100 کیلو گرم سولفات پتاسیم + مصرف 50 کیلو گرم سولفات منیزیم با عملکرد 3361 کیلوگرم بود که نسبت به شاهد 775 کیلو گرم افزایش نشان داد. در نهایت نسبت مصرف کودهای پتاسیمی به کودهای منیزیمی برای خاکهای این منطقه در حدود 2 به 1 تعیین گردید.

نویسندگان

قباد سلیمی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد کرمانشاه

فردین حامدی

عضو هیات علمی بخشتحقیقات آب و خاک کرمانشاه

روزبه رضایی زنگنه

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بای بوردی، 1. 1385.تغذیه گیاهی گلرنگ. اتشارات پریور تبریز. ...
  • حیدری، ع. 1379. گلرنگ . انتشارات فنی و تولید برنامه ...
  • سپهر. ا و م.نج .ملکوتی.تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و منیزیوم ...
  • صلاحی، م و م. ج ملکوتی. 179 بررسی تا ثیر ...
  • ملکوتی، م.ج و م.م.طهرانی.1378.نقش ریزمغذیها در افزایش عملکرد و بهبود ...
  • Anaduria, K. and S. P.Palaniappan. (1994). Effwct of potassium _ ...
  • Shinde, S. V., K. Naphade, S.Kohale and G. Fulzele. (1993). ...
  • نمایش کامل مراجع