اثر تاریخ کاشت بر صفات زراعی وعملکرد روغن ارقام آفتابگردان (Helianthus annus L.) در شرایط دیم

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,590

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_098

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

آفتابگردان ( Helianthus annus L. ) از مهمترین گیاهان روغنی در جهان و ایران است که سازگاری زیاد به شرایط آب و هوایی داشته وحاوی درصد بالایی از روغن میباشد و همچنین به دلیل پتانسیل بالای این گیاه در استفاده از رطوبت ذخیره شده خاک در شرایط دیم امکان کشت این گیاه در چنین شرایطی فراهم گردیده در همین راستا آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد . کرتهای اصلی آزمایش شامل چهار تاریخ کاشت از 10 فروردین به فاصله زمانی 10 روز و کرتهای فرعی شامل سه رقم آفتابگردان)رکورد،زاریا،آذرگل( بود، صفات مورد ارزیابی شامل وزن ساقه، وزن طبق، وزن هزاردانه، تعداد دانه در طبق، درصد روغن و عملکرد روغن بود، نتایج حاصل از جدول تجزیه واریانس نشان داد که اختلاف معنیداری در درصد روغن تیمار رقم وجود نداشت به طوریکه رقم رکورد با 52 درصد روغن دارای بیشترین میزان روغن بوده و آذرگل با 50 درصد از کمترین درصد روغن برخوردار بود همچنین در مقایسه میانگینها با آزمون دانکن در سطح ( 5) درصد تغییرات در صد روغن در رقم رکورد از 52-51 درصد در رقم زاریا از 52-51 درصد و رقم آذرگل از 51-49 درصد در سطوح مختلف تاریخ کاشت تغییر داشت. بیشترین عملکرد روغن با 244 کیلوگرم از رقم آذرگل به دست آمده و رقم رکورد با 197/4 کیلوگرم کمترین عملکرد روغن را نشان داد، رقم رکورد از بیشترین تعداد دانه در طبق با 236 عدد و رقم زاریا با 178 عدد از کمترین تعداد دانه در طبق برخوردار بود به طوریکه بیشترین وزن هزار دانه با 46/4 گرم از رقم آذرگل و کمترین آن از رقم زاریا با 31 گرم به دست آمد.

نویسندگان

محسن جواهری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

جهانفر دانشیان

عضوهیات علمی موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهروزنیا، ب. عرشی، ی.، خدابنده، ن. و پ.طاهریان .1378. تعیین ...
  • رضایی راد، ع.ودانشیان‌ج. 133.بررسی اثر تاریخ کاشت روی عملکرد و ...
  • Ablardo j.de la vega, Scott c.chapman.200 1 .Genotype by environment ...
  • Ashley, R.O. , E .D.Eriksmoen, M.B. Whitney , and B.Rettinger. ...
  • -HasanBayder, Sabri Eras .2005. Influence of seed development and Seed ...
  • Luis A. n.Aguirrezable, yorick lavaud Guillermo A.a DoisFernando H .Andrade, ...
  • -Z.Flagella, T. Rotonno, E .Tarantino, R.Di caterina, A.De caro. 2002.Changes ...
  • نمایش کامل مراجع