تاثیر کندکننده ی رشد و کود نیتروژن دار بر عملکرد دانه و روغن دو رقم کلزا

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,060

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_033

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر چهار سطح نیتروژن و سه سطح ماده کنُد کننده رشد سایکوسل ( 2- کلرواتیل تری متیل آمونیوم کلرید ، CCC) بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم کلزای پاییزه طلایه و لیکورد، آزمایشی در قالب طرح کرت های دو بار خرُد شده در سال زراعی 84-1383 در شرایط اقلیمی باجگاه، در محل ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز (28 درجه و 50 دقیقه عرض جغرافیایی شمالی، 52 درجه و 46 دقیقه طول جغرافیایی شرقی و با اختلاف ارتفاع 1810 متر از سطح دریا) طراحی و به اجرا درآمد. فاکتورهای آزمایش شامل فاکتور اصلی رقم (طلایه و لیکورد)، فاکتور فرعی نیتروژن (صفر، 50، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار) و فاکتور فرعی نوعی سایکوسل (صفر، 1/4 و 2/8 لیتر در هکتار) بود. نتایج نشان داد که عملکرد دانه در واحد سطح در هر دو رقم طلایه و لیکورد در تیمار 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن در بیشترین میزان خود بود. افزایش نیتروژن با افزایش وزن خشک نهایی بوته و تعداد خورجین در بوته همراه بود. تعداد دانه در خورجین و میانگین وزن دانه در کلزا از اجزای نسبتا با ثبات عملکرد دانه در این پژوهش بودند و تغییرات چندانی از خود نشان ندادند. رقم لیکورد در 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بیشترین درصد روغن و پروتیین دانه را تولید کرد کاربرد 2/8 لیتر سایکوسل در هکتار باعث افزایش تعداد خورجین در بوته، عملکرد دانه و وزن خشک نهایی بوته گردید. افزون بر این، کاربرد سایکوسل و 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار، موجب افزایش معنی دار عملکرد دانه در واحد سطح گردید. در شرایط مشابه با پژوهش حاضر، م یتوان کاربرد 2/8 لیتر در هکتار سایکوسل همراه با 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار را برای هر دو رقم طلایه و لیکورد توصیه کرد.

کلیدواژه ها:

سایکوسل ، کلزا ، کود نیتروژن دار ، تولید روغن و پروتیین ، عملکرد دانه

نویسندگان

یحیی امام

استاد رشته زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

آوات شکوفا

دانشجوی دکتری رشته زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

رها محقق

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد رشته زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیرا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ غلات. چاپ سوم. انتشارات دانشگاه شیراز. 190 صفحه. ...
  • بی نام.19. گزارش های ماهانه شرکت سهامی توسعه کشت دانه ...
  • زواره، _ راهنمای شناسایی مراحل زندگی کلزا. مجله علوم زراعی ...
  • Agrawal, P.K., and M. Dadlani. 1987. Techniques in Seed Science ...
  • Ale n, EJ., and D.G. Mo g an. 1975. A ...
  • Am stm ng, EL, and HI Nic o1. 1991. Re ...
  • Leach, J.E., K.J. Darby, I.H. Williams, B.D.L. Fitt, and C.J. ...
  • Ho ssa te , L, P. _ and A. Qumy. ...
  • She ko o fa , A. and Y. _ 2008. ...
  • نمایش کامل مراجع