طراحی و ساخت دستگاه میکسر ستلر تحقیقاتی
محل انتشار: پنجمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,204
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SMEC05_049
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1385
چکیده مقاله:
در فرآوری مواد معدنی به روش هیدرومتالوژی ، پس از عملیات لیچینگ، محلولی حاصل می شود که شامل یونهای مختلفی است که جهت جداسازی از محلول و خالص سازی آن روشهای مختلفی وجود دارد که از این جمله می توان روش استخراج با حلال را نام برد. جهت انجام این فرآیند در جریان پیوسته می توان از میکسر ستلر بدلیل داشتن مزایای زیاد آن مانند، راندمان بالا، انعطاف پذیری زیاد، هزینه ساخت و نگهداری پایین، ظرفیت عملیاتی بسیار بالا و … استفاده نمود.
میکسر ستلر طراحی شده شامل 8 واحد است که هر واحد شامل یک میکسر و یک ستلر بوده و از جنس پلگسی گلاس ساخته شده است. امتیاز ویژه این دستگاه که باعث شده از سایر میکسر ستلرهایی که تاکنون ساخته شده است متمایز شود ابداع یک سامانه جدید درآن است، بطوریکه دستگاه توانایی هر دو عمل استخراج و استریپ را در هر واحد همراه با مکانیسم Recycle خواهد داشت. با داشتن این مکانسیم، صرفه جویی قابل توجهی در مصرف حلال و استریپر خواهیم داشت که از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی بسیار حائز اهمیت است. بدلیل طراحی خاص این میکسر ستلر، انعطاف پذیری آن بسیار بالا می باشد و درصنایع مختلف هیدرومتالوژی و نیز چرخه سوخت هسته ای قابل کاربرد است. در این تحقیق، جهت ارزیابی کارایی دستگاه، جداسازی کادمیوم از اسید فسفریک صنعتی مورد بررسی قرار گرفته است . بر اساس نتایج حاصله، بدلیل طراحی هندسی مناسب میکسر ستلر و نوع و نحوه قرارگیری پروانه ها در میکسر، کادمیوم موجود در اسید فسفریک صنعتی با ضریب استخراج %96 از 50 mg/I به حدود 2mg/I رسیده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیرحسین فرهادی
کارشناس ارشد مهندسی فرآوری مواد معدنی
عباس سام
دانشیار دانشگاه باهنر کرمان
کامران نظری
عضو هیئت علمی سازمان انرژی اتمی ایران
احمد غدیری
کارشناس ارشد انرژی اتمی ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :