سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: NCNTAANR05_034
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 133
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مسیرهای انتقال مواد پرتوزا و اثرات آنها بر حیوانات مزرعه ای و محصولات دامی بعد از وقوع یک حادثه هسته ای احتمالی
چکیده مقاله:
آلودگی حیوانات و محصولات دامی یکی از مسیرهای اصلی انتقال مواد پرتوزا به زنجیره غذایی است که می تواند بعد از وقوع یک حادثه هسته ای نگرانی های عمومی قابل توجهی را در جامعه سبب شود. از این رو مطالعه حاضر به منظور بررسی مسیرهای انتقال مواد پرتوزا و اثرات آنها بر روی حیوانات مزرعه ای و محصولات دامی بعد از وقوع یک حادثه هسته ای احتمالی انجام شده است. بدین منظور در این پژوهش نتایج منتشره مبنی بر چگونگی آلودگی حیوانات مزرعه ای و محصولات دامی بعد از حوادث هسته ای وقوع یافته در جهان، خصوصا حادثه چرنوبیل (1986) و فوکوشیما (2011) مورد مطالعه قرار گرفتند. منابع احتمالی ساطع کننده تابش های یونیزان که می توانند دام های اهلی را تحت تاثیر قرار بدهند یا در ورود مواد پرتوزا به زنجیره غذایی انسانی شرکت کنند، شامل بروز حادثه در راکتورها، نیروگاه-های فرآوری سوخت هسته ای، انفجار بخاری های هسته ای، انفجار یک بمب هسته ای و همچنین دفع نامناسب زباله های هسته ای می باشند. مواد پرتوزا، پس از گردش در بیوسفر، نهایتا وارد هوا، آب، و علوفه ها می شوند و حیوانات نیز از طریق آلودگی های زیست محیطی و چریدن بر روی مراتع آلوده در معرض مواد رادیواکتیو قرار می گیرند. از این رو تغذیه با مواد خوراکی آلوده مهمترین مسیر ورود مواد پرتوزا به بدن حیوانات مزرعه ای بیان شده است. علاوه بر این، سریعترین مسیر ورود مواد پرتوزا از طریق محصولات دامی به زنجیره غذایی انسان، خروج این مواد از طریق شیر می باشد. حیوانات پس از قرار گرفتن در معرض مواد رادیواکتیو، می توانند عوارضی همچون نقص سیستم ایمنی، کاهش درجه حرارت بدن، نارسایی های قلبی، آتروفی جزئی یا نابودی کامل غده تیروئید، تخریب کبد و نهایتا مرگ را بروز دهند. بنابراین شناخت مسیرهای انتقال رادیونوکلئیدها به حیوانات مزرعه ای و محصولات آنها می تواند به طراحی اقدامات متقابلی بیانجامد که از نظر کارآیی دارای بالاترین درجه از قابلت اجرایی باشند و بتوان با بکارگیری آنها در کوتاهترین زمان، از بیشترین حجم آلودگی جلوگیری نمائیم.
کلیدواژه ها:
آلودگي هاي هسته اي، مواد پرتوزا، محصولات دامي، راديويد، راديوسزيم، راديواسترانسيوم.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/976212/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کردی، مرتضی و سعادتی، مجتبی،1398،مسیرهای انتقال مواد پرتوزا و اثرات آنها بر حیوانات مزرعه ای و محصولات دامی بعد از وقوع یک حادثه هسته ای احتمالی،پنجمین همایش ملی کاربرد فناوری هستهای در کشاورزی و منابع طبیعی،یزد،،،https://civilica.com/doc/976212
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، کردی، مرتضی؛ مجتبی سعادتی)
برای بار دوم به بعد: (1398، کردی؛ سعادتی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- اثرات زیست محیطی مواد رادیواکتیو (انرژی هسته ای)
- روش های نوین دفع زباله های ناشی از فعالیت های هسته ای
- انفجارهای هسته ای و مدیریت مخاطرات زیست محیطی
- راهکارها و روش های رفع آلودگی مواد هسته ای در هفته اول بعد از نشست مواد پرتوزا در محیط زیست کشاورزی
- راهکارها و روش های کاهش انتقال رادیونوکلئیدها به حیوانات مزرعه ای و محصولات دامی بعد از وقوع یک حادثه هسته ای
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.