سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: CAUM02_141
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 143
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارائه راهکارهای باز طراحی معماری داخلی سرای سالمندان مبتنی بر معیارهای امنیت روانی
چکیده مقاله:
بخش بزرگی از جمعیت هر جامعه را سالخوردگان تشکیل می دهند که با گذشت زمان سهم آنها در ترکیب جمعیت بیشتر نیز می شود. افزایش جمعیت سالمند از یک سو و صنعتی شدن جوامع و به تبع آن به فراموشی سپردن سالمندان و عدم توجه به خواسته ها و نیازهای آنان موجب سرخوردگی و انزوای این افراد شده، از سوی دیگر باعث شده تا مسئله اسکان سالمندان به مقوله ای حاد تبدیل شود. سالمندان از جمله گروه های خاص اجتماعی هستند که به دلیل ویژگی- های جسمی و سنی خود، انتظارات ویژه ای از فضای پیرامون طلب می کنند. در ایران بدون توجه به شرایط روحی سالمندان، آنان در فضاهای کسل کننده نگهداری و مراقبت می شوند. نبود تجربه کافی در زمینه ی طراحی فضاهای مناسب سالمندان موجب شده تا سرای سالمندان به واژهای با معنایی بی اعتبار و خوفناک بدل شده که از دیدگاه اجتماعی نیز وجهه مناسبی نداشته باشد. با این پیشزمینه، پرسش اصلی پژوهش که معیارهای طراحی داخلی در راستای تامین امنیت روانی سالمندان کدام است شکل گرفت. نوع پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی است و به لحاظ روش انجام پژوهش، توصیفی - تحلیلی می باشد. این پژوهش از جنبه توصیفی شامل روش های مطالعه اسنادی و بررسی متون و محتوای مطالب و نیز روش های میدانی، نظیر مصاحبه و مشاهده انجام می شود. جنبه تحلیلی نیز شامل مطالعه میدانی و مشاهده برخی از سرای سالمندان در داخل کشور و بررسی اطلاعات نمونه های خارجی و تطابق با اطلاعات جمع آوری شده از مطالعه کتابخانه ای می باشد. به نظر میرسد شناخت ویژگی های جسمانی و روانی و درک نیازهای مختلف سالمندان و تلاش در جهت پاسخگویی به این نیازها و احترام به ترجیحات آنها در طراحی و بهسازی فضاهایی مخصوص آنان، می تواند در زندگی خوب سالمندی و بهبود کیفیت و امید به زندگی آنها موثر باشد.
کلیدواژه ها:
سراي سالمندان، طراحي داخلي، سالمند، امنيت رواني
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/973318/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زاهدی وش، نوشین و حقیر، سعید،1398،ارائه راهکارهای باز طراحی معماری داخلی سرای سالمندان مبتنی بر معیارهای امنیت روانی،دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/973318
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، زاهدی وش، نوشین؛ سعید حقیر)
برای بار دوم به بعد: (1398، زاهدی وش؛ حقیر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- معیارهای طراحی معماری خانه ی سالمندان با هدف ارتقا کیفیت زندگی سالمندان ساکن در آن
- تاثیر و نقش روانشناسی محیط و رنگ ها در طراحی خانه سالمندان
- طراحی معماری خانه ای امن برای سالمندان با تاکید حس تعلق به مکان
- بررسی تطبیقی طراحی خانه سالمندان با نگاه به تاثیر معماری در ایجاد رضایت در زندگی سالمندان
- بررسی عناصر تزیینی خانه های مسکونی دوره قاجار آمل (نمونه موردی:خانه درزی,قریشی ,مدنی)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.