بررسی تولید نهال در گلخانه به منظور کاهش زمان تولید، اشتغال جدید، افزایش درآمد گلخانه داران و کنترل بهتر عوامل محیطی و بیماری ها

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,622

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_167

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

درشیوه مرسوم برای تکثیر نهال انگور در استان آذربایجان غربی در فضای باز بوده و بیش از شش ماه زمان نیاز دارد . در این شیوه قلمه ها در اوایل فصل بهار از باغات جمع آوری ، سپس بسته بندی می شوند. بسته های آماده شده به صورت وارونه در زیر ماسه قرار داده شده و به ضخامت 10 سانتی متر روی آنها با ماسه پوشانده می شوند، بعد از ریشه دار شدن به خزانه منتقل می شوند. و در صورت رشد مناسب بعد از حدود 18 ماه نهال ها قابل انتقال به محل اصلی هستند. در سال جاری با توجه به سرمازدگی باغات انگور استان امکان تأمین نهال مورد نیاز میسر نبود . لذا در شیوهای ابداعی در اوائل زمستان برنامه ریزی لازم برای تکثیر انبوه انجام گرفت. قلمههای انگور از باغات سالم تهیه و در خاک اره مرطوب در اتاق گرم با دمای 27-26 درجه قرار داده شدند. قلمه ها بعد از 20 روز ریشه دار شدند. سپس قلمه های ریشه دار شده به کیسه ها منتقل و نهال ها در اردیبهشت ماه آماده انتقال به محل اصلی شدند و زمان تولید از 18 ماه به 6 ماه کاهش یافت. از مزایای این روش ایجاد اشتغال جدید و افزایش درآمد برای گلخانه داران، کاهش زمان تولید نهال، امکان کنترل بهتر آفات و بیماریها می باشد و علاوه بر آن تولید محصولی با درآمد بالاتر و مقاوم به تنش های سرمایی مخصوصاً در مناطق سردسیری و از همه مهمتر تامین نیاز بخش در زمان محدود می باشد. همچنین می توان قلمه های آماده شده را در گلخانه هیدروپونیک نیز کشت نمود و شرایط بهتری را برای رشد آنها فراهم آورد. با توجه به مزایای این روش انجام آن برای سایر مناطق کشور نیز توصیه می شود .

نویسندگان

عزیز امانی

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - جلیلی مرندی، ر، 1382. ازدیاد نباتات _ انتشارات جهاد ...
  • رادنیا، ح، 1375 . (ترجمه) پایه های درختان میوه _ ...
  • نمایش کامل مراجع