بررسی شرایط بستر کاشت و معضلات تولید محصولات در محیط های گلخانه (شرق مازندران)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,363

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_152

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

یکی از شروط موفقیت تولید محصولات گلخانه ای، آماده سازی بستر کاشت ایده ال می باشد. اگرچه تولید گیاهان گلخانه ای در اکثر خاک های زراعی میسر است، ولی برای حصول حداکثر بهره وری، قبل از ساخت سازه گلخانه، لازم است خاکی بسیار سبک، عمیق، قابل نفوذ، سطح آب زیرزمینی پایین،pH مناسب (6/5-7/5) و مواد معدنی و آلی کافی در اختیار داشته باشیم .خاکهای شرق مازندران (بهشهر) غالبا دارای بافت خاک شنی-رسی با هسته لومی،pH=7/8-7/2 و EC<2/5دسی زیمنس بر متر میباشد. در ترکیب خاک گلخانه در این منطقه، معمولا از کودهای حیوانی کاملا پوسیده (عمدتا گاوی ) به منظور افزایش ظرفیت نگهداری رطوبت خاک، نفوذ بهتر هوا، جذب عناصر غذایی توسط گیاه و ازدیاد باکتری های مفید خاک و بر اساس آزمون خاک یا برگ میزان کودهای شیمیایی لازم برای تامین عناصر غذایی ماکرو و میکرو مورد نیاز گیاه استفاده می شود. همچنین از ماسه یا شن یا سبوس برنج برای سبک نمودن خاک استفاده میشود. با توجه به شرایط روزهای ابری، بارانی زیاد، کمبود آفتاب و رطوبت نسبی بالا در مازندران، تولید کنندگان مجاب به تهیه وسایل مناسب برای ایجاد نور، گرما و تهویه مناسب در محیط می شوند که این امر خود هزینه تولید محصول را در این منطقه بالا می برد. تهویه نامطلوب، آبیاری نشتی با مصرف آب بالا و کارایی مصرف آب کمتر در مقایسه با سیستم آبیاری تحت فشار (قطره ای)، نبود میزان مناسب خاک های جنگلی و خاکبرگ، عدم استفاده گلخانه داران از کودهای سبز، سیستم های گرمایشی و سرمایشی غیر مدرن و هزینه بالای تولید از دیگر مسایل و مشکلات تولید در شرق استان میباشند.

نویسندگان

سمیه حسنی

کارشناس ارشد زراعت، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر، واحد زراعت و با

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بیدریغ، س. 1382. کشت خیار، گوجه فرنگی و توت فرنگی ...
  • خاقانی، ب. 1383. راهنمای کشت گلخانه‌ای (سبزی و صیفی جات ...
  • Papadopoulos, A. P. 1999. Growing greenhouse seedless cucumber in soil ...
  • نمایش کامل مراجع