تاثیر سطوح مختلف عصاره های چای سبز و رزماری بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، آنزیم های کبدی و بیان ژن های اینترلوکین- 6 و اینترفرون گاما در جوجه های گوشتی راس 308
محل انتشار: فصلنامه بیوتکنولوژی کشاورزی، دوره: 11، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 425
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOAGK-11-3_005
تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1398
چکیده مقاله:
هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر عصاره چای سبز و رزماری بر عملکرد رشد، ویژگی های لاشه، پارامترهای بیوشیمیایی خون، پایداری اکسیداتیو گوشت و بیان ژنهای اینترلوکین -6 و گاما اینترفرون در جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه ذرت- سویا انجام شد.
مواد و روشها: از طرح کاملا تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3 × 3 با 9 تیمار و 4 تکرار در هر تیمار استفاده شد که هر تکرار شامل 15 پرنده بود (مجموعا 540 جوجه گوشتی سویه راس 308). جیرههای مورد مطالعه شامل جیره شاهد (بدون عصاره) و سطوح 5/0 و 1 گرم بر کیلوگرم از هر یک از عصارههای چای سبز و رزماری بود.
نتایج: یافتههای آزمایش نشان داد که استفاده از عصاره رزماری باعث افزایش مصرف خوراک، افزایش وزن و بهبود ضریب تبدیل خوراک در انتهای دوره پرورش جوجههای گوشتی میشود (05/0> P). تیمار دارای 5/0 گرم بر کیلوگرم عصاره رزماری دارای بهترین شاخص تولید (05/0> P) بود. استفاده از این عصارهها در جیره جوجههای گوشتی تاثیر معنیداری بر آنزیم های کبدی داشت (05/0> P). این عصارهها باعث کاهش مقدار مالون دی آلدهاید در جوجه های گوشتی شد (05/0> P). سطوح مختلف این ترکیبات گیاهی، بیان ژنهای کبدی اینترلوکین -6 و گاما اینترفرون را افزایش داد.
نتیجهگیری: به طور کلی می توان گفت که جیره حاوی 5/0 گرم بر کیلوگرم عصاره رزماری بیشترین تاثیر را در بهبود عملکرد رشد، پایداری اکسیداتیو گوشت و بیان ژن های کبدی در جوجه های گوشتی دارد.
نویسندگان
محمدحسین علیمحمدی سرائی
گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محمد چمنی
گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
علیرضا صیداوی
گروه علوم دامی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
علی اصغر صادقی
گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :