سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: CONSPORT01_017
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 429
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله اثر 10 هفته تمرین استقامتی، مقاومتی و ترکیبی بر سطح سرمی واسپین و شاخص مقاومت به انسولین در موش های صحرایی دیابتی نوع2
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: هدف از این تحقیق بررسی اثر 10 هفته تمرین استقامتی، مقاومتی وترکیبی بر سطح سرمی واسپین و شاخص مقاومت به انسولین در موش های دیابتی نوع 2 بود.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، 60 سر موش از نژاد ویستار 8 تا 10 هفته ای، در دامنه وزنی 200 تا 250 گرمی، به طور تصادفی به 5 گروه 12 سری، گروه کنترل سالم، گروه کنترل دیابتی، گروه دیابتی همراه با تمرین استقامتی، گروه دیابتی همراه با تمرین مقاومتی و گروه دیابتی همراه با تمرین ترکیبی تقسیم شدند.جهت القاء دیابت، پس از 12 ساعت ناشتایی،120mg/kg محلول نیکوتین آمید به همراه 65mg/kg محلول استرپتوزوتوسین، به صورت تزریق درون صفاقی استفاده شد. یک هفته بعد از تزریق استرپتوزوتوسین و نیکوتین آمید، پروتکل تمرینات استقامتی، مقاومتی و ترکیبی به مدت 10 هفته انجام گردید و48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی حیوانات تشریح و سرم خون موش ها جهت بررسی واسپین جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و دانت تی3، در سطح معناداری 05/0 بررسی شدند.یافته ها: نتایج نشان داد که پس از 10 هفته تمرین استقامتی، مقاومتی و ترکیبی، سطح قندخون در هر سه گروه تمرینی، نسبت به گروه کنترل دیابتی (پس آزمون) کاهش معناداری داشت (05/0> P) همچنین داده ها نشان داد که 10 هفته تمرین استقامتی، مقاومتی و ترکیبی میزان شاخص مقاومت به انسولین را در سه گروه تمرین استقامتی، مقاومتی و ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش داده است (05/0> P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که بعد از 10 هفته تمرین استقامتی، مقاومتی و ترکیبی سطح سرمی واسپین افزایش معنادار داشت (05/0> P).استنتاج: در یک مدل تجربی، تمرین ورزشی می تواند اثرات مخرب دیابت قندی بر شاخص مقاومت به انسولین و هورمون واسپین را تقلیل دهد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CONSPORT01_017 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/962092/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صارمی، عباس و پرستش، محمد و بیات، محمد و جواهر طلب، زهرا،1398،اثر 10 هفته تمرین استقامتی، مقاومتی و ترکیبی بر سطح سرمی واسپین و شاخص مقاومت به انسولین در موش های صحرایی دیابتی نوع2،کنگره سراسری رویکرد پزشکی ورزشی در آسیب و سمینار تازه های علوم ورزشی،ساری،https://civilica.com/doc/962092
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، صارمی، عباس؛ محمد پرستش و محمد بیات و زهرا جواهر طلب)
برای بار دوم به بعد: (1398، صارمی؛ پرستش و بیات و جواهر طلب)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ازریابی وضعیت ابعاد آمادگی قلبی-تنفسی و شاخص متابولیک بدنMET زنان خانه دار شهر اردبیل
- بررسی پایایی مدت زمان دویدن تا بازماندگی در نقطه شکست ضربان قلبHRDP پسران جوان فعال
- طراحی و ارائه پروتکل تمرینی برای ایجادHRDPدر برآورد آستانه بیهوازی
- تاثیر فعالیت های ورزشی بر روی سیستم ایمنی در دوران کرونا
- DESIGN AND MANUFACTURE OF SPECIAL BADMINTON AGILITY TEST AND EVALUATE CONVERGENCE WITH STANDARDIZED AGILITY TESTS IN TRAINED YOUNG MEN
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.