سال انتشار: 1397
محل انتشار: چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی
کد COI مقاله: NEICC04_019
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 269
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 18 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله شرطیت ایمان قاضی در فقه مذاهب اسلامی
چکیده مقاله:
قضاوت حکمی است که باعث فصل خصومت بین طرفین دعوی می باشد. اهمیت قضاوت و حساسیت این منصب خطیر تا جایی است که مذاهب آن را واجب کفایی می دانند یعنی اگر کسی نباشد که متولی این امر خطیر شود بر کسی که حائز شرایط قضا است واجب است تا متولی قضاء گردد. از شئون اصلی و کلیدی حاکمیت در نظام سیاسی، منصب قضاوت است. بعد قضایی نظام سیاسی بدان دلیل مهم است که بیانگر اهتمام به قانون و جدیت در اعمال آن در پاسداری از حقوق همه جانبه انسان است. قاضی، مجری قانون و حافظ عدالت است. به همین دلیل باید دارای صفات ویژه ای باشد که بتوان کار قضاوت را به او سپرد و در این زمینه با رجوع به فقه میتوان گفت امامیه یازده مورد را که شامل؛ بلوغ و عقل؛ اسلام؛ ایمان؛ عدالت؛ طهارت مولد؛ کتابت؛ اجتهاد؛ بینایی و شنوایی؛ مرد بودن است را اشا ره کرده است و اهل سنت نیز به مواردی اشاره کرده اند.این مقاله با استفاده از روش توصیفی_تحلیلی و با استنباط از منابع معتبر اسلامی در پی بررسی شرطیت ایمان قاضی در فقه مذاهب اسلامی است. در فقه امامیه، در باب شرط ایمان، بعضی از فقها فقط به شرط ایمان و گروهی به شرط اسلام و گروهی از فقها هم شرط اسلام و هم شرط ایمان را در صفات و شروط قاضی ذکر کرده اند؛ اما مباحث ذیل این شرط در اکثر کتاب ها نزدیک به یکدیگر است و به چند دلیل ازجمله قرآن کریم و روایات استناد کرده اند. در فقه اهل سنت فقط شرط اسلام ذکرشده اما هیچ یک از فقهای عامه شرط ایمان را بیان ننموده اند و گروهی از آنان نیز شرط اسلام را در ذیل شرط عدالت آورده اند. از دیدگاه فقها، ایمان، اعتقاد کامل به پیامبر و فرستاده آن و 12 امام و در مقابل کفر می باشد. چون ازنظر فقها کافر بر اساس قاعده نفی سبیل اهلیت برتری و امانت داری بر مسلمانان را ندارد.
کلیدواژه ها:
قاضی، ایمان، اسلام، فقه، تمدن
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/958995/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شیعه علی، علی و قربانی، فاطمه،1397،شرطیت ایمان قاضی در فقه مذاهب اسلامی،چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی،تهران،،،https://civilica.com/doc/958995
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، شیعه علی، علی؛ فاطمه قربانی)
برای بار دوم به بعد: (1397، شیعه علی؛ قربانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- امنیت و حریم خصوصی در سیستم های توزیع شده
- مطالعه ی نقش فناوری اطلاعات در توسعه ی مدیریت سازمان آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان
- بررسی ارتباط و مدیریت معماری سرویس گرا در محاسبات ابری
- بررسی تاثیر نقش تعدیل گر رفتار شهروندی بر رابطه سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر وب و ایجاد جو نوآوری در آموزشگاه های آزاد فن آوری اطلاعات مشهد
- نقش فناوری اطلاعات درتوسعه مدیریت ارتباط با مشتری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی راههای مدیریت دانش درسازمان آموزش و پرورش
- ارائه راهکارهایی برای کاهش اثرات زیست محیطی و کنترل زباله پارک گردشگری شهرستان خوشاب
- آنالیز رابطه پایگاه اجتماعی ـ اقتصادی کارکنان فرمانداری شهرستان خوشاب با میزان سلامت اجتماعی
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی، سلامت خانواده اصلی و کیفیت زندگی زناشویی در زنان شاغل
- شاخص های دولت اسلامی و موانع رسیدن به تمدن نوین اسلامی در اندیشه آیت الله خامنه ای
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.