غنی سازی سمنو با آهن، روی و اسید فولیک و بررسی خصوصیات فیزیکو شیمیایی آن

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 304

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_596

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

چکیده مقاله:

با توجه به اینکه غلات یکی از پرمصرف ترین موادغذایی در رژیم روزانه هر فرد محسوب می شود، افزودن ریزمغذی هابه آن می تواند گام موثری در ارتقای سلامت افراد جامعه باشد. لذا در این پژوهش از مواد مغذی چون اسیدفولیک بهعنوان منبع ویتامین ب 9 و آهن و روی جهت غنی سازی آرد ساامنو که یکی از زیرمجموعه های گروه غلات اسااتاستفاده شد. هدف از این پژوهش افزودن سولفات روی، اسیدفولیک، فروس سولفات در سطوح مختلف و بررسیخواص حسی و فیزیکوشیمی اییبر سمنو بود. طرح آماری به کار رفته در این تحقیق به صورت طرح کاملا تصادفیاست که برروی سه نمونه غنی شده از آهن و اسیدفولیک و روی انجام شد . جهت مطالعه وجود اختلاف آماری معنیدار بین تیمارهای مختلف، از آزمون چند دامنه ای دانکن استفاده شد و در تمام مراحل، تجزیه و تحلیل آماده داده هابا استفاده از نرم افزار (SPSS) صورت پذیرفت. pH در نمونه ها در طی این 4 بازه زمانی تفاوت معنی داری نشاننداد. رطوبت نمونه های غنی شده و شاهد در طی این 30 روز روند کاهشی داشته اما معنادار نبوده است. میزانخاکستر هم در این 4 بازه زمانی افزایش داشته است که معنادار نبوده است. میزان روی، آهن و اسیدفولیک اندازهگیری شده متفاوت از میزان روی، آهن و اسیدفولیک بین نمونه های غنی شده با شاهد است. میزان آهن و روی بهمیزان اندکی افزایش یافته که این مقدار معنادار نمی باشد، اما میزان اسیدفولیک در مدت نگهداری در کلیه نمونه هاکاهش معناداری داشته است.

نویسندگان

مهسا علی کرد

دانشجوی دکتری،گروه بهداشت محیط، بخش بهداشت و ایمنی موادغذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

جواد کرامت

دانشیار، گروه مهندسی علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

هادی اقبال جوقره قشلاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه بهداشت محیط، بخش بهداشت و ایمنی موادغذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

فائزه طغیانی

کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان