بررسی ویژگی های فیزیکوشمیایی و پایداری نانونیوزوم های حاوی کوئرستین جهت غنی سازی مدل آب پرتقال

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI26_228
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا علمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز، ایران

بابک قنبرزاده

استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

علی ایاسه

استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

مریم خاکباز حشمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

کوئرستین، یک فلاونول طبیعی بوده و از ترکیبات غذا–دارو به شمار می رود. این ماده، دارای خاصیت آنتی اکسیدانیبوده و نقش های بیولوژیکی مهمی را دارا می باشد. کوئرستین به مقدار کم در آب حل شده و لذا در استفاده از آن بهعنوان عامل سلامتی بخش، دشواری هایی وجود دارد. درون پوشانی (انکپسولاسیون) ترکیبات غذا–دارو، توسط انواعمتنوعی از حامل ها مانند لیپید، پلیمر و ...، روش موثری برای جلوگیری از تخریب ماده فعال بوده و باعث افزایشحلالیت آن در آب و مواد غذایی شده و دسترسی زیستی ترکیب را بالا میبرد. نیوزوم ها، از نانوحامل هایی است که ازسورفاکتانت های غیریونی هیدراته شده تشکیل می شوند و دارای پایداری شیمیایی بالا و هزینه تولید پایین می باشند.در این پژوهش، نحوه تولید و ویژگی های فیزیکوشیمیایی نیوزوم های حاوی کوئرستین و استفاده از آن به منظورغنی سازی مدل آبمیوه، بررسی شد. نانونیوزوم های کوئرستین بدون پایدارکننده و حاوی پایدارکننده های فیتواسترول،پلی اتیلن گلیکول 400 و ترکیب این دو پایدارکننده، با استفاده از روش هیدراسیون لایه نازک-هموژنیزاسیون--سونیکاسیون، تولید گردیدند. آزمونهای تعیین اندازه، توزیع اندازه ذرات، پتانسیل زتا، کارآیی درون پوشانی، رهایش،خواص آنتی اکسیدانی، رسوب، کدورت و تغییرات pH طی مدت نگهداری، در محیط خنثی، بر اساس طرح کاملاتصادفی و آزمون t-Test ، با سه تکرار انجام شد. فیتواسترول و پلی اتیلن گلیکول 400 ، به عنوان پایدارکننده سیستمنیوزومی و در چهار غلظت، استفاده گردیدند و تاثیر غلظت این پایدارکننده ها، بر روی اندازه ذرات، توزیع اندازه ذرات،پتانسیل زتا وکارآیی درونپوشانی، بررسی گردید. سپس مقدار بهینه این دو، با هم ترکیب شده و پارامترهای ذکرشده، بررسی گردیدند. آزمون اسپکتروسکوپی فروسرخ (FTIR)، قرار گرفتن کوئرستین، در داخل ساختار نانونیوزومرا تایید کرد. فرمولاسیون نانونیوزوم حاوی فیتواسترول، در نسبت 14:1 سورفاکتانت، به عنوان فرمولاسیون بهینهانتخاب گردید. این نمونه، داراری کمترین اندازه ذره، کمترین تغییرات pH و کمترین تغییرات اندازه ذره، در طی 30روز بود. همچنین، بیشترین کارآیی و پایداری درون پوشانی را نشان داد. رهایش همه نمونه ها، در مدل آبمیوه اسیدی،بیشتر از محیط خنثی بود.

کلیدواژه ها

درون پوشانی، پایدارکننده، غنی سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.