سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: KHAIRMANDEGAR02_010
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 454
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نگاهی نو به قاعده احسان از دیدگاه فقهی و روایی و تحولات اجتماعی امروز
چکیده مقاله:
مسئله خیر و خیرخواهی، کمک به همنوع و انسانیت از دیرباز موردتوجه اقوام گوناگون بوده و هست البته شکل این امر با توجه به شرایط زمان و مکان و شرایط حاکم بر جامعه دگرگونشده است و در هر برهه زمانی نیازها و اقتضائات جامعه متفاوت بوده است. از همین رو در این مقاله هدف آن است که به بررسی فقهی اصل خیر و احسان که باعث تجلی روح انسانیت و عدالت میشود بپردازیم و بابیان قاعده احسان با توجه به آیات قرآن کریم (به عنوان محکمترین منبع)، تفاسیر و روایات پرداخته همچنین اشاره ای به تحول امور خیر و اشکال مختلف آن در طول تاریخ از ساخت کاروانسراها تا خیر مجازی که مسئله مبتلابه امروزه است، داشته باشیم. همچنین آثار مختلفی که انواع امور خیر ازجمله صدقه وقف به دنبال دارد مانند آثار اجتماعی، فرهنگی، تربیتی و... را مورد نگارش قرار میدهیم. و در ادامه فواید امور خیر در فضای مجازی را با عنوان خیرمجازی و تاثیر رسانه و تکنولوژی را از جهت سرعت، مقیاس و حجم کار و نتیجه نهایی در مقایسه با سایر روشهای انجام کار خیر بررسی میکنیم که درنهایت به این جمع بندی خواهیم رسید که رسانه و فضای مجازی از مهمترین عناصر زندگی امروزه است که درزمینهٔ موردبحث (احسان و کمک) نیز تاثیر بسزایی دارد همچنین هر کاری اعم از کوچک یا بزرگ، مادی یا معنوی که میتواند اندوهی را از دل مومنی برطرف نماید و به هر طریقی گره از کار حتی یک نفر هم باز کند خواه با ارائه مطلبی درگروهی در فضای مجازی باشد، جمع کردن گروهی برای انجام کمک به یک نفر، دادن صدقه یا کمک برای خرید یک متر از زمینی صدمتری برای احداث بنایی وقفی (وقف مشارکتی) با توجه به آموزه های دین اسلام ما را مشمول آثار و برکات کامل این امور نیک میکند. انشاءاالله.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا KHAIRMANDEGAR02_010 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/954384/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صحابی، فاطمه و سلمانی ایزدی، ناصر و خاتمی، سیدجواد،1397،نگاهی نو به قاعده احسان از دیدگاه فقهی و روایی و تحولات اجتماعی امروز،دومین همایش ملی خیر ماندگار (مطالعه و ارزیابی امور خیر در ایران با تمرکز بر چالش های نیکوکاری در ایران امروز)،تهران،https://civilica.com/doc/954384
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، صحابی، فاطمه؛ ناصر سلمانی ایزدی و سیدجواد خاتمی)
برای بار دوم به بعد: (1397، صحابی؛ سلمانی ایزدی و خاتمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی نقش تامین مالی جمعی خیرخواهانه در ایجاد اشتغال و تولید
- کسب وکار اجتماعی شیوه ی نوین کارآفرینی، مفاهیم و تفاوت های آن با کارآفرینی اجتماعی
- بررسی چگونگی کارآمدسازی پایش و نظارت بر خیریه ها مبتنی بر رویکرد شفافیت
- بررسی و آسیب شناسی فعالیت موسسات خیریه و تعیین عوامل موثر بر بهبود عملکرد آنان
- بررسی روند تغییرات ارزش نوع دوستی مردم تهران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- سیمای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شعر حمید حلمی البغدادی
- مولفه های مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
- مکتب حاج قاسم و بیداری جهان اسلام
- مکتب شهادت در منتظران ظهور امام زمان (عج): لازمه های انگیزشی و رفتاری
- رویکردهای نظامی و سیاسی و اجتماعی حاج قاسم در مواجهه با بحران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۱۲) تاثیر اقتصادی اجتماعی آنفلوانزای ۱۹۱۸ بر آینده جنین مادران باردار مبتلا شده و درس هایی برای مواجهه با کرونا
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۷) چالش ها و راهکارهای حمایت از اقشار ضعیف و محروم جامعه
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۸) بررسی آثار اقتصادی و پیشنهادهایی برای مدیریت تبعات آن (ویرایش اول)
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۳) بررسی بار مالی ناشی از شیوع ویروس کرونا بر صندوق های بازنشستگی
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۶۲ . طرح های تملک دارایی های سرمایه ای)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.