سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: KHAIRMANDEGAR02_002
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,316
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله حکومت محمد تقی خان بافقی در یزد(از کنش سیاسی تا فعالیت مذهبی-اقتصادی وقف)
چکیده مقاله:
اوضاع کشور ایران پس از قتل نادر شاه با تحولاتی چون استقلال طلبی حکام محلی مانند یزد همراه بود. تشکیل دودمان خوانین 1264 -1161)ه.ق.) توسط محم6دتقی خان بافقی باعث ثبات سیاسی یزد شد و برای یک دورهی طولانی فصل نوینی را در تاریخ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یزد گشود.یزد با توج6ه به عواملی مانند موقعیت جغرافیایی، جایگاه اقتصادی منطقه، قرارگیری در مسیر تجاری و بعد مسافت از حکومت مرکزی، مورد توج6ه دولت مرکزی با نگاه اقتصادی بود. میزان موقوفات محمد تقی خان نشان از اعتقادات قوی مذهبی و شرایط اقتصادی او است. از اثرات وقف محمد تقی خان کسب وجهه ی اجتماعی، کاهش دخالت حکومت در موقوفات، امنیت مال، آبادانی شهر، رشد فرهنگی، اقتصادی و مذهبی یزد و گسترش جامعه ی شهری بود. مقاله ی حاضر، با روش توصیفی تحلیلی، به واکاوی در اسناد، داده ها و مکتوبات تاریخی موجود پرداخته تا پاسخگوی این پرسشها باشد: عملکرد سیاسی محم6د تقی خان چه تاثیری در ثبات سیاسی یزد داشته است بازتاب کارکرد اقتصادی، فرهنگی و مذهبی محم6د تقی خان در یزد چه بوده است وقوفات محم6د تقی خان در حیات اجتماعی یزد چه تاثیراتی داشته است نتایج پژوهش در دوران مذکور نشان میدهد که محمد تقیخان با دفع حاکمانی که مورد رضایت مردم یزد نبودند، ثبات سیاسی را به وجود آوردو موقوفات او در بسط عدالت اجتماعی و تا حدودی رفع فقر، احیای روحیه ی وقف در بین مردم یزد، گسترش علم و فرهنگ، رونق محافل مذهبی و حفظ روحیه دینی- مذهبی مردم بازتاب داشته است. نقش وقف در ایجاد و گسترش فضاهای شهری یزد با توج6ه به نیاز عمومی آن زمان با ساخت مدرسه، آب انبار و غیره تا شکل گیری فضاهایی کلانتر ازجمله بازار توسط محم6د تقی خان تاثیرگذار بوده است و همچنین سهم موقوفات محم6د تقی خان، تکافلی توانمند سازدر تاریخ این شهر داشته که بیانگر توج6ه او به توسعه ی پایدار و ماندگار شهر بوده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا KHAIRMANDEGAR02_002 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/954376/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رنجبرجمال آبادی، عاطفه،1397،حکومت محمد تقی خان بافقی در یزد(از کنش سیاسی تا فعالیت مذهبی-اقتصادی وقف)،دومین همایش ملی خیر ماندگار (مطالعه و ارزیابی امور خیر در ایران با تمرکز بر چالش های نیکوکاری در ایران امروز)،تهران،https://civilica.com/doc/954376
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، رنجبرجمال آبادی، عاطفه؛ )
برای بار دوم به بعد: (1397، رنجبرجمال آبادی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی مقایسه ای ارزشگذاری اقتصادی و تعیین عوامل موثر بر پرداخت بازدید کنندگان (دو منطقه ی جنگل و سراب گیان نهاوند و پارک جنگلی سی سنگال نوشهر)
- بررسی کالبد و فضای حمام در دوره قاجار نمونه موردی: حمام گله داری بندرعباس و حمام امیر احمد درکاشان
- درآمدی بر جامعه شناسی شهری با نگاهی به شهر مطلوب اسلامی
- از الگوهای مشترک کالبدی تا کیفیت های متنوع فضایی در خانه های سنتی مصادیق مورد بررسی؛ خانه رسولیان و خانه مرتاض دانشکده معماری یزد
- تاثیر شاخصه های کیفی فضاهای سنتی بر آموزش معماری پایدار بررسی تطبیقی خانه های سنتی رسولیان و مرتاض_دانشکده هنر و معماری یزد
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- سیمای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شعر حمید حلمی البغدادی
- مولفه های مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
- مکتب حاج قاسم و بیداری جهان اسلام
- مکتب شهادت در منتظران ظهور امام زمان (عج): لازمه های انگیزشی و رفتاری
- رویکردهای نظامی و سیاسی و اجتماعی حاج قاسم در مواجهه با بحران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۱۲) تاثیر اقتصادی اجتماعی آنفلوانزای ۱۹۱۸ بر آینده جنین مادران باردار مبتلا شده و درس هایی برای مواجهه با کرونا
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۷) چالش ها و راهکارهای حمایت از اقشار ضعیف و محروم جامعه
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۸) بررسی آثار اقتصادی و پیشنهادهایی برای مدیریت تبعات آن (ویرایش اول)
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۳) بررسی بار مالی ناشی از شیوع ویروس کرونا بر صندوق های بازنشستگی
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۶۲ . طرح های تملک دارایی های سرمایه ای)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.