سال انتشار: 1398
محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_102
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 91
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله همراهی Colletotrichum gloeosporioides با پوسیدگی ساقه و طوقه شفلرا در اهواز
چکیده مقاله:
شفلرا { Schefflera actinophylla (Endl.) Harms} اغلب در مناظر نواحی گرمسیری و همچنین به صورت گیاه گلدانی پرورش داده میشود. در طول سال 1397، چهار گیاه گلدانی شفلرا با علائم پوسیدگی ساقه و طوقه و خشک شدن شاخه ها از گلخانه های خانگی در اهواز جمع آوری شدند. این گیاهان برای بیمارگر احتمالی مورد ارزیابی قرار گرفتند. شاخه های خشک هرس و زیر آب شیر شسته شده و سپس خشک شدند. قطعات کوچکی از چوب از مرز قسمتهای سالم و پوسیده شده ی شاخه ها تهیه شده و با فروبردن در هیپوکلریت سدیم %1 (برای 2-4 دقیقه) ضدعفونی سطحی شدند و سپس سه بار با آب مقطر سترون شسته شدند. قطعات گیاهی روی محیط کشت سیب زمینی - دکستروز - آگار (PDA) حاوی استرپتومایسین کشت شدند و ظروف PDA در دمای 28 درجه سانتیگراد به مدت 5-10 روز نگهداری شدند. دو جدایه Colletotrichum به دست آمد که با استفاده از روش تکاسپور خالص سازی شد. مشخصات ریخت شناسی (مانند آسرول و کنیدیومها) جدایه ها با استفاده از اسلایدهای میکروسکوپی بررسی شد. برای مطالعات مولکولی، زیست توده در محیط سیب زمینی - دکستروز - بروث (PDB) تولید و خشک- انجمادی شد و سپس در ازت مایع پودر شد. DNA استخراج شد و بخشیهای از ژن RNA پلیمراز (RPB2) II با استفاده از جفت آغازگر مناسب تکثیر شد. قطعات تکثیری مستقیما توالی یابی شدند و با توالیهای نمایهشده در بانک ژن با استفاده از الگوریتم جستجوی BLAST و تجزیه وتحلیل فیلوژنتیکی مقایسه شدند. در تجزیه وتحلیل BLASTn توالی RPB2، هر دو جدایه بیشترین شباهت را به گونه ی Colletotrichum gloeosporioides نشان دادند. درخت فیلوژنتیکی مبتنی بر توالی DNA ناحیه ی RPB2 نشان داد که جدایه های تحت مطالعه با گونه ی C. gloeosporioides خوشه بندی شدند. بر اساس دانش ما، این اولین گزارش C. gloeosporioides روی گیاه شفلرا در استان خوزستان است.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945903/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صافی، آتنا و مهرابی کوشکی، مهدی و فرخی نژاد، رضا،1398،همراهی Colletotrichum gloeosporioides با پوسیدگی ساقه و طوقه شفلرا در اهواز،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،،،https://civilica.com/doc/945903
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، صافی، آتنا؛ مهدی مهرابی کوشکی و رضا فرخی نژاد)
برای بار دوم به بعد: (1398، صافی؛ مهرابی کوشکی و فرخی نژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- جرم انگاری و ضمانت اجرایی قانون حفاظت از خاک در کانادا و چین و ایران
- اثر بیوچار بر شاخص خمیرایی خاک
- ارزیابی رشد هتروتروفیک گیاهچه (نمو گیاهچه) ارقام گندم در پاسخ به تنش غرقابی
- بهینه سازی فاکتورهای مؤثر در تولید pericyclivine و vindorosine از اندام هوایی گیاه پروانش (Catharanthus roseus) به روش سطح پاسخ (RSM)
- ارزیابی ژنوتیپ های مختلف گندم نان پاییزه از نظر عملکرد در شرایط نرمال و تنش رطوبتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.