سال انتشار: 1393
محل انتشار: فصلنامه هیدرولیک، دوره: 9، شماره: 4
کد COI مقاله: JR_JHYDAN-9-4_002
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 227
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اثرات شکافنده ها بر گستره و شیب حفره آبشستگی در پایین دست سرریزهای ریزشی
چکیده مقاله:
آبشستگی در پایین دست سرریزهای ریزشی در سدهای بلند، یکی از مسائل اساسی در طراحی حوضچه های استغراق و سدهای پایاب می باشد. یکی از روش های کاهش قدرت فرسایش جت آب ریزشی از این سرریزها، استفاده از شکافنده ها بر روی وجه پایین دست سرریز است. در پژوهش حاضر گستره و شیب حفره آبشستگی پایین دست سرریزهای ریزشی آزاد در شرایط وجود و عدم وجود شکافنده، با استفاده از یک مدل آزمایشگاهی بزرگ مقیاس به ارتفاع 6 متر، مورد مطالعه قرار گرفت. در پایان مشخص شد که وجود شکافنده اثرات زیادی بر گستره (طول و عرض) حفره آبشستگی می گذارد و به طور کلی سبب کاهش شیب ها و همچنین کاهش حداکثر طول و عرض حفره آبشستگی می شود. به طور میانگین در حالت وجود شکافنده نسبت به حالت بدون شکافنده، حداکثر طول حفره آبشستگی 20 درصد و حداکثر عرض حفره آبشستگی 17 درصد کاهش یافته است. از طرفی به طور میانگین در حالت وجود شکافنده نسبت به حالت بدون شکافنده، نسبت حداکثر طول به حداکثر عمق حفره 12 درصد و نسبت حداکثر عرض به حداکثر عمق حفره 14 درصد افزایش می یابد. همچنین مشاهده شد که در تمامی حالات وجود شکافنده سبب کاهش شیب حفره آبشستگی می شود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_JHYDAN-9-4_002 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945766/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسدی، محمد احسان و زراتی، امیررضا و صفوی، خداداد،1393،بررسی اثرات شکافنده ها بر گستره و شیب حفره آبشستگی در پایین دست سرریزهای ریزشی،https://civilica.com/doc/945766
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، اسدی، محمد احسان؛ امیررضا زراتی و خداداد صفوی)
برای بار دوم به بعد: (1393، اسدی؛ زراتی و صفوی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- اسدی، م.، (1392). بهینهسازی ابعاد شکافندهها برای کاهش انرژی و ...
- Bollaert, E.F., and Schleiss, R. (2003). Scour of rock due ...
- Dey, S., and Raikar R. V. (2007). Scour below a ...
- Mason, P.J. (1983). Energy dissipating crest splitters for concrete dams ...
- Mason, P. J. and Arumugam K. (1985). Free jet scour ...
- Mazurek, K.A. and Rajaratnam, N. (2003). Erosion of sand by ...
- Roberts, D. F. (1943). The dissipation of the energy of ...
- Schoklitsch, A. (1932). Kolkbildung unter uberfallstrahlen , Wasserwirtschaft, 24, pp. ...
- Safavi, K., Zarrati, A.R., Ghafoori, S., and Karaminejad, A.R., (2011). ...
- Veronese, A. (1937), Erosioni de fondo a valle di uno ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.