بررسی گلدهی، صفات میوه و عملکرد تعدادی از ژنوتیپ های زیتون (Olea europaea L.) در منطقه طارم

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 487

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_267

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی گلدهی، خصوصیات میوه و عملکرد تعدادی از ژنوتیپهای زیتون، آزمایشی با شش ژنوتیپ ( T2، T3، T7، B3، E2 و (M6 و رقم هالکیدیکی از سال 1392 تا 1394 در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم به اجرا درآمد. درختان با فاصله 6×6 متر در فروردین 1385 کاشته شده بود. صفات گلدهی، میوه، عملکرد و درصد روغن در طی سه سال اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که که تعداد گل آذین در شاخه، تعداد گل در گل آذین، درصد گلهای کامل و درصد تشکیل میوه تفاوت معنی داری بین ژنوتیپها داشت. بیشترین درصد تشکیل میوه در ژنوتیپ E2 ثبت شد. وزن میوه از 3/21 گرم در ژنوتیپ E2 تا 8/38 گرم در رقم هالکیدیکی متفاوت بود. بیشترین وزن هسته، نسبت گوشت به هسته و عملکرد میوه از رقم هالکیدیکی به دست آمد. از نظر درصد روغن در ماده خشک، ژنوتیپ T7 بیشترین و ژنوتیپ M6 کمترین درصد روغن را داشتند. با توجه به نتایج به دست آمده هالکیدیکی را به خاطر اندازه میوه درشت و درصد روغن نسبتا بالا به عنوان رقمی دو منظوره و ژنوتیپ T7 را به خاطر اندازه میوه متوسط و درصد روغن نسبتا بالا برای تولید روغن در شرایط طارم میتوان پیشنهاد کرد.

نویسندگان

محمد نوری زاده

کارشناس ارشد بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش وترویج کشاورزی، زنجان، ایران.

محمود عظیمی

استادیار بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران.

عزیزاله عبدالهی

کارشناس ایستگاه تحقیقات زیتون طارم، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران.