مدیریت باغهای زیتون حاشیه رودخانه قزل اوزن برای بهبود عملکرد آنها

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 385

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_265

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

چکیده مقاله:

تغذیه، کنترل آفات و بیماریها و هرس در باغات بارور حاشیه رودخانه قزل اوزن برای مدیریت سالآوری و تولید پایدار اهمیت بیشتری دارد. برای اجرای این آزمایش عملیات هرس، تغذیه و سمپاشی درختان بر علیه بیماری لکه طاووسی روی درختان زیتون رقم زرد انجام گردید. در این ارزیابی تعداد 16 درخت بعنوان شاهد و در کنار درختان شاهد نیز تعداد 16 درخت زیتون رقم زرد برای انجام عملیات هرس، تغذیه و سمپاشی علیه بیماری لکه طاووسی انتخاب گردید. در پایان اجرای آزمایش نیز عملکرد میوه درختان شاهد و درختان تیمار شده به طور مجزا یادداشت شد. نتایج آزمون تی بین عملکرد درختان شاهد و تیمار شده نشان داد که بین عملکرد این دو فاکتور در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنیداری وجود داشت. میانگین عملکرد درختان شاهد 23/13 کیلوگرم و درختان تیمار شده 31/11 کیلوگرم بود. خاک باغهای حاشیه رودخانه قزل اوزن دارای بافت لوم سیلتی بوده و بافت سنگینی دارند. از سوی دیگر هدایت الکتریکی آب و خاک باغ ها نیز شور میباشد. برای افزایش رشد رویشی درختان زیتون در این باغها بایستی هرس باردهی منظم و برای بهبود تهویه ریشه ها لازم است کود دامی پوسیده به طور منظم هم زمان با شخم زیر درختان در فصل پاییز به خاک اضافه شود.

نویسندگان

محمود عظیمی

استادیار بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران.

مهدی طاهری

دانشیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران.

محمد نوری زاده

کارشناس ارشد بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش وترویج کشاورزی، زنجان، ایران.

عزیزاله عبدالهی

کارشناس ایستگاه تحقیقات زیتون طارم، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران.