سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: HUMANITY01_030
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 116
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین نقش حاکمیت در پیشگیری و مقابله با فساد اقتصادی مدیران حکومت اسلامی مبتنی بر سیره ی حضرت علی (ع)
چکیده مقاله:
معضل فساد مدیران خصوصا در زمینه ی مسائل اقتصادی امروزه معضلی فراگیر است. لذا باید برای درمان آنچاره ای اندیشیده شود. سه عامل حاکمیت، مردم، و خود مدیر در ایجاد و گسترش فساد نقش دارند. حکومتما به عنوان حکومت اسلامی موظف به رجوع به سیرهی اهل بیت و الگوپذیری از آن است. همچنین سیره یآنان در بحث حکومتداری قابل پیروی است. لذا در این پژوهش با روش تحلیلی- منطقی با رجوع به سیره ی حکومتی حضرت علی (ع) تلاش شده است دیدگاه ایشان در مورد نقش یکی از این سه عامل یعنی حاکمیتدر ایجاد فساد اقتصادی استخراج و راهکارهای حضرت به صورت عملی ارائه شود.حاکمیت می تواند انگیزه ی فساد را افزایش داده یا زمینه ی آن را فراهم کنند؛ لذا راهکارها بر اساس کاهشانگیزه و از میان بردن زمینه تنظیم شده است. حاکم صالح و حکومت صالح هر دو برای رستگاری جامعه نیازاست اما حکومت صالح عامل موثرتری است؛ چرا که حاکم ناصالح را حذف کرده یا جلوی فساد او رامی گیرد. حضرت علی (ع) راهکارهای پیشگیری و مقابله را راهکارهای تفکیک ناپذیری می دانند؛ به اینصورت که جدیت در پیشگیری نیاز به مقابله را کاهش میدهد و مقابله ی شدید انگیزه ی اتکاب فساد رامی کاهد. از جمله مهمترین علل می توان به تامین نبودن زندگی مدیر، کوتاهی در مجازات خاطیان، عدمنظارت و فراهم نبودن زمینه ی مشارکت مردم و از جمله مهمترین راهکارها میتوان به تربیت نیرو، ایجاد زمینهبرای ایفای وظایف شهروندی، اصلاح نگاه مدیر و نصیحت و تشویق و توبیخ و مجازات اشاره کرد.
کلیدواژه ها:
حضرت علي (ع)، نهج البلاغه، حكومت اسلامي، مدير، فساد اقتصادي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/934792/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سعادت پور، زهرا و طیب نیا، محمدصالح،1398،تبیین نقش حاکمیت در پیشگیری و مقابله با فساد اقتصادی مدیران حکومت اسلامی مبتنی بر سیره ی حضرت علی (ع)،کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی،تهران،،،https://civilica.com/doc/934792
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، سعادت پور، زهرا؛ محمدصالح طیب نیا)
برای بار دوم به بعد: (1398، سعادت پور؛ طیب نیا)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی فاکتورهای مدیریت مدبرانه امام علی (ع) در برابر سیاست جنگ نرم دشمنان
- تبیین نقش مردم در پیشگیری و مقابله با فساد اقتصادی مدیران حکومت اسلامی مبتنی بر سیره ی حضرت علی(ع)
- صلح خواهی امام علی علیه السلام از سقیفه تا نهروان
- بررسی نماد های مذهبی در نهج البلاغه
- روش برخورد امام علی(ع) با دگراندیشان در نهج البلاغه
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- عبرت آموزی از زندگی پرچم داران بصیرت وخواص بی بصیرت در تاریخ اسلام
- عوامل و موانع بصیرت
- بررسی تطبیقی دانشگاه های افسری معروف دنیا
- راه های برون رفت از فتنه در جامعه اسلامی از نگاه امیرالمؤمنین علی (ع) (با تأکید بر وقایع پس از انتخابات دهم)
- اخلاق پاسداری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.