سال انتشار: 1397
محل انتشار:
نخستین کنفرانس ملی بافت فرسوده
کد COI مقاله: WBTCONF01_009
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 485
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تجدید حیات شهری اقتصاد – مبنا در محله شهری (نمونه موردی: محله بلورسازی)
چکیده مقاله:
تجدید حیات شهری مفهومی جامع و رویکردی یکپارچه به منظور معاصرسازی و احیای بافت های شهری است که از ابعاد گوناگون فرهنگی، هنری، اجتماعی، زیس تمحیطی و اقتصادی برخوردار است. در تحقیق حاضر بر شناسایی و شاخص ها و معیارهای تجدید حیات شهری تاکید شده و وجوه گوناگون آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. تجدید حیات دربردارنده عوامل و سیاست های بهبود بخش اقتصادی محله یا شهر است که سبب افزایش اشتغال، تشویق سرمایه گذاری و رشد کسب و کار و رفع صدمات اقتصادیشده و در نهایت منجر به اعاده یا ایجاد ارزش اقتصادی و نیز خلق کارکردهای اقتصادی جدید می گردد. نوسازی کالبد و کارکرد محله و شهر یکی از راهکارهای تحقق تجدید حیات است که از طریق ایجاد تنوع در عملکردها و افزایش ارزش اقتصادی محدوده مورد نظر منجر به افزایش اشتغال، رشد کسب و کار و تشویق سرمایه گذاری در محلات هدف تجدید حیات می شود. در این مقاله به تجدید حیات در محله بلورسازی پرداخته شده است و احیای بافت های این محله به عنوان امری همه جانبه گرا و جامع و فرایندی پویا و توانمند تلقی شده است که هدف آن بازگرداندن فعالیت و سرزندگی به محدوده است. هدف غایی پژوهش حاضر تدقیق شاخص های تجدید حیات بافت محله با تاکید بر اقتصاد و سرزندگی محله در بلورسازی و بکارگیری آنها در طراحی محله شهری بوده است. مطالعه از نظر هستی شناسی واقع گرا و رویکرد اثباتی و از نظر نوع روش کمی بوده که با ابزار پرسش نامه انجام شده است. نمونه آماری از ساکنان و استفاده کنندگان محله ی بلورسازی بوده اند و اطلاعات گردآوری شده از طریق تکنیک SPSS و امتیاز دهی و رتبه بندی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج کمی تحقیق گویای نرخ اشتغال پایین و سودآوری اقتصادی نامناسب در محله بلورسازی است که بنا به نظر پاسخ دهندگان به دلایلی اعم از فرسودگی کالبدی و عملکردی، عدم وجود فضای مشارکت برای شهروندان، حس هم بستگی و حس تعلق پایین به محله، بالا بودن میزان فعالیت های مزاحم و پایین بودن کیفیت حمل و نقل عمومی در محله سیروس اتفاق افتاده است. کاهش کیفیت های زیست محیطی و کالبدی محله بلورسازی سبب از از بین رفتن هویت و اصالت محله بلورسازی و رکود اقتصادی شده است. از این رو بافت ناکارآمد بلورسازی در وضعیت نامناسبی قرار گرفته و به تبع آن میزان حضور مردم در بافت فرسوده محله بلورسازی و تمایل ساکنین محله به نوسازی در محله کاهش یافته است. بر پایه بررسی مجموعه ای از نظریات و مستندات موجود در زمینه تجدید حیات و مطابق با نتایج حاصل از پرسش نامه و مطالعات میدانی اصول کلی و معیارهایطراحی با هدف تجدید حیات در بافت فرسوده محله بلورسازی تدوین شده و راهنما و ضوابط طراحی در بافت فرسوده معرفی گردیده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا WBTCONF01_009 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/932369/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:افشار قتلی، عارفه و خدایی، زهرا و قاسمی، ایرج،1397،تجدید حیات شهری اقتصاد – مبنا در محله شهری (نمونه موردی: محله بلورسازی)،نخستین کنفرانس ملی بافت فرسوده،تهران،https://civilica.com/doc/932369
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، افشار قتلی، عارفه؛ زهرا خدایی و ایرج قاسمی)
برای بار دوم به بعد: (1397، افشار قتلی؛ خدایی و قاسمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: دانشگاه آزاد
تعداد مقالات: 4,736
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی رابطه فقر و فاصله طبقاتی با آسیب های اجتماعی وراهکارهای مقابله با آن
- اسکان مجدد مسئولیت اجتماعی فراموش شده مدیران
- مکان یابی ایستگاه آتش نشانی درجهت افزایش ایمنی محله ، با رویکرد پدافند غیر عامل و استفاده از مدل فرایند سلسه مراتبی AHP (نمونه موردی منطقه 20)
- امکان سنجی احداث مجتمع های ایستگاهی در مجاورت ایستگاه های قطار شهری مبتنی بر نظریه TOD (نمونه موردی خط یک قطار شهری مشهد)
- بازطراحی بافت فرسوده شهری تغییر عملکردیافته مطالعه موردی: محله بازار بزرگ تهران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تحلیل کارایی سقف های ورق تاشده بتنی نیمه پیش ساخته و تاثیر آن در کاهش زمان ساخت
- طبیعت و راه های تاثیر آن در فرآیند طراحی معماری
- عوامل کالبدی موثر بر افزایش راندمان کاری پرستاران بیمارستان صیاد گرگان
- تاثیر عوامل کالبدی بر روی احساس رضایت و ماندگاری گردشگران در مجتمع هایگردشگری با رویکرد بومی (نمونه موردی: اقامتگاه بوم گردی جیرا، رامیان)
- تبیین اندیشه های زمینه گرایی در معماری معاصر اصفهان (نمونه موردی : هتل عباسی مجتمع مسکونی امین۔ساختمان اداری کارخانه پلی اکریل)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- مستندسازی مسکن مهر در ۵ استان منتخب
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- طراحی لرزه ای و اجرای اجزای غیر سازه ای معماری
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.