سال انتشار: 1398
محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا
کد COI مقاله: ICHED09_016
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 370
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله توسعه سیستم پشتیبان تصمیم گیری جهت توزیع مصدومان حوادث با قربانیان انبوه
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: حوادث با قربانیان انبوه اغلب با ویژگی توزیع گسترده مصدومان به بیمارستانها همراه خواهد بود چراکه هرگونه عدم توازن بین نیازها و منابع منجر به شلوغی بیش از حد محلهای حیاتی پذیرش و درمان مصدومان خواهد شد. معمولا تصمیم گیری در خصوص توزیع مصدومان توسط فرمانده حادثه و بر اساس تجربه و همچنین اطلاعات ایستای قبلی وی و درنهایت به صورت ذهنی انجام خواهد گرفت. پژوهشهای اخیر بیانگر آن هستند که به جای تکیه بر تجربه و مهارت مدیران اورژانس، نیاز به مکانیسمهای پشتیبانی برای تصمیم گیریهای ساختاریافته وجود دارد. سیستمهای پشتیبان تصمیم گیری در این خصوص میتوانند فرماندهان حادثه را در تصمیم گیری برای توزیع مصدومان کمک کنند. شواهد تجربی و همچنین نتایج پژوهشها نشان میدهند، استفاده از سیستمهای پشتیبان تصمیم گیری نه تنها میتواند باعث بهبود تصمیم گیری در حیطه مراقبتی درمانی میشود بلکه میتواند منجر به کاهش قابلتوجهی در خطاها و صرفه جویی در زمان و هزینه گردد. این مطالعه باهدف طراحی سیستم پشتیبان تصمیم گیری برای توزیع مصدومان حوادث با قربانیان انبوه انجام گرفتن تیجه گیری: در این پژوهش ابتدا با انجام یک مرور نظاممند، معیارهای موثر در توزیع مصدومان حوادث با قربانیان انبوه شناسایی شد. معیارهای شناسایی شده در دو دسته بندی کلی پیش بیمارستانی و بیمارستانی طبقهبندی شدند و سپس معیارهای پیش بیمارستانی به زیر طبقه های )تریاژ، انتقال و درمان( و معیارهای بیمارستانی به زیر طبقه های )فضا، کارکنان، سیستم/ ساختار و وسایل و تجهیزات( طبقه بندی شدند. نتایج حاصل از مرور نظاممند که بخشی از پژوهش حاضر است، میتواند به عنوان کاتالوگی جهت طراحی سیستم پشتیبان تصمیم گیری جهت توزیع مصدومان حوادث با قربانیان انبوه مورداستفاده قرار بگیرد. پژوهشگران در این مطالعه با استفاده از معیارهای اولویت بندی شده و همچنین بر اساس متون موجود درزمینه مدیریت حوادث با قربانیان انبوه، اقدام به تهیه نسخه اولیه یک سیستم پشتیبان تصمیم گیری جهت توزیع مصدومان نمودند. اگرچه سیستم پشتیبان تصمیم گیری ارائه شده در این مطالعه نمره ارزیابی عالی به دست نیاورد و نیاز به توسعه بیشتری دارد، میتوان آن را به عنوان یک نسخه اولیه جهت طراحی و اجرای یک سیستم عملیاتی برای توزیع مصدومان در حوادث با قربانیان انبوه مدنظر قرار داد.
کلیدواژه ها:
حادثه با مصدومان انبوه ، توزیع مصدومان ، تخلیه مصدومان ، اورژانس پیش بیمارستانی اورژانس بیمارستانی ، سیستم
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICHED09_016 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/929321/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:خواجه امینیان، محمدرضا و اردلان، علی و نجاتی، امیر و کشتکار، عباسعلی،1398،توسعه سیستم پشتیبان تصمیم گیری جهت توزیع مصدومان حوادث با قربانیان انبوه،نهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا،تهران،https://civilica.com/doc/929321
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، خواجه امینیان، محمدرضا؛ علی اردلان و امیر نجاتی و عباسعلی کشتکار)
برای بار دوم به بعد: (1398، خواجه امینیان؛ اردلان و نجاتی و کشتکار)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک سرطانی و غیر سرطانی برای کارگران کارخانه تولید کاشی و سرامیک در مواجهه با ذرات معلق سیلیس
- بررسی راهکارهای مدیریت ایمنی و بهداشت در بحران پاندمی کووید ۱۹
- Symptoms, Transmission Methods, Care Techniques, and Strategies to Control Covid-۱۹ Infection at Work
- بررسی وضعیت تراز فشار صوت و افت شنوایی در پرسنل شرکت فرآوری ریشه شیرین بیان
- ارزیابی ریسک واحد CSR بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان در سال ۱۴۰۰
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.