سال انتشار: 1398
محل انتشار: همایش ملی خوشنویسی و نگارگری
کد COI مقاله: AUICPCONF01_004
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 903
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بازشناسی ساختاری نگاره هایی با موضوع دیدار لیلی و مجنون در دوره صفوی
چکیده مقاله:
در دوره صفوی بسیاری از نسخه های خطی، توسط نگارگران تصویرسازی شده اند. از نسخی که مورد توجه این نگارگرانبوده، خمسه نظامی میباشد، که در آن داستانی شورانگیز از عشق لیلی و مجنون به نظم درآمده است. از نماب ترینصحنه های مثنوی لیلی و مجنون، لحظه دیدار این دو عاشق می باشد که هنرمندان با ذوق و خلاقیت آن را تجسمبخشیده اند. در دوره صفوی چندین نگاره با موضوع دیدار لیلی و مجنون نقاشی شده است. این پژوهش به دنبال بیانتوصیفی و تحلیلی در ساختار این نگاره ها در جهت نشان دادن چگونگی و و خلاقیت هنرمند تصویرگر در اجرایمجلس و ترکیب بندی آن است و در پی آن علی رغم تشابه موضوعی و اشتراک ها، تفاوت ها را در ویژگی های ساختاریو شکلی بیان نماید. بر این اساس، چگونگی ترکیب بندی سماختاری در تصویرگری این مجلس و بارزنمودن تحلیلتفاوت ها و شباهت ها را در این نگاره ها، سوال پژوهش را تشکیل میدهد. در این پژوهش سعی بر این است که بامقایسه تطبیقی، ویژگی های ساختاری در ترکیب بندی عناصر این نگاره ها شناسایی شود. پژوهش حاضر به شیوهترکیبی- توصیفی تحلیلی با رویکرد تطبیقی انجام گرفته است. در جهت دستیابی به اطلاعات از روش کتابخانه ای بهره گرفته شده است. برای دستیابی به نتیجه مطلوب، سه نگاره با این موضوع انتخاب و مورد مطالعه قرار داده شد.مطالعات انجام شده چنین می نماید که، نگارگران هر سه اثر، با نزدیکی هر چه بیشتر به متن ادبی، به شیوه و سبکهنری مکتب خود تصاویر را نقاشی کرده اند. البته باید بیان نمود که شرایط اجتماعی و تفکرات صوفیانه و عارفانه رایجدر آن عصر نیز تاثیرات خود را در ساختار و رنگ آمیزی نگاره ها داشته است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AUICPCONF01_004 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/923377/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صادقی، اکرم و براری، میثم،1398،بازشناسی ساختاری نگاره هایی با موضوع دیدار لیلی و مجنون در دوره صفوی،همایش ملی خوشنویسی و نگارگری،اصفهان،https://civilica.com/doc/923377
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، صادقی، اکرم؛ میثم براری)
برای بار دوم به بعد: (1398، صادقی؛ براری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی شاخصه های نگارگری مکتب تبریز ایلخانی با تاکید بر شاهنامه دموت
- بررسی سبک شناسی نگاره های شاهنامه شاملو(1008 ه.ق)
- تحلیل نگاره های خمسه ی نظامی تهماسبی در بستر تاریخی-هنری مکتب نگارگری تبریز صفوی
- خوانش نگاره نبرد بهرام و اژدها براساس نقد آیکونولوژی
- جایگاه و نقش طبیعت درمعماری ایرانی - اسلامی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- طراحی لباس بانوان با تاثیر از هنر ساسانیان
- مطالعه و تحلیل تیشرت های فرهنگی دهه ۸۰ با رویکرد نشانه شناسی
- مطالعه و امکان سنجی ظرفیت های بصری تایپوگرافی (انگلیسی و فارسی) در طراحی لباس شب بانوان
- عناصر نمایشی کرم هفتواد
- بررسی تطبیقی عشق و مرگ در منظومه ی «اصلی و کرم » آذربایجان و نمایشنامه ی «رومئو و ژولیت » ویلیام شکسپیر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.