سال انتشار: 1397
محل انتشار:
سومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت
کد COI مقاله: NPGC03_071
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 413
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مطالعه آزمایشگاهی تاثیر پدیده آرچینگ در ثبت مقدار تنش ها توسط سلول فشار در محیط های ماسه ای
چکیده مقاله:
پدیده آرچینگ بعنوان فرایندی شناخته می شود که در محیطهای دانه ای رخ داده و در آن توزیع تنش به دلیل در هم قفل شدگی دانه ها تغییر می کند. این فرایند را میتوان هم در تستهای آزمایشگاهی و هم در ساختارهای زمینی و بصورت برجا مشاهده کرد. زمانی که در سازه های زیرزمینی آرچینگ فعال رخ می دهد، عموما مشاهده می شود که مقدار فشاری که از طرف روباره به سازه مدفون وارد می شود بسیار کمتر از مقداری است که از فرض تنش قائم ناشی از وزن طبقات محاسبه می شود. از آنجایی که این پدیده تاثیرات فراوانی بر مهندسی ژئوتکنیک، مکانیک سنگ، ژئومکانیک و دیگر زمینه ها داشته است، محققین برای درک مکانیزم آن ، دهه ها مشغول به مطالعه بوده اند. در مطالعه آزمایشگاهی حاضر، یک سلول فشار طراحی و ساخته شده است که با استفاده از این سلول و تجهیزاتی مانند سنسور هیدرولیکی فشار، فشارسنج های دیجیتال، سامانه های اعمال فشار محوری و منفذی میتوان پدیده آرچینگ را مطالعه کرد. در این آزمایش ها که به صورت بارگذاری و باربرداری بر روی ماسه های دانه ای انجام می شود پدیده آرچینگ در حالت های مختلف دانه بندی و شرایط اشباع و .... بررسی می شود. در این مطالعه تاثیر آرچینگ در سه محیط سیال، جامد و ترکیب سیال و جامد مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین از سه نوع ماسه با دانه های درشت تا ریز استفاده شده تا به اثر سایز دانه ها بر شدت پدیده ارچینگ پی برد. نتایج حاصل از آزمایش دو رفتار متفاوت از ماسه های دانه ای را در مرحله رفت (بارگذاری) و برگشت (باربرداری) نشان می دهند. به این صورت که در مرحله رفت در تمامی حالت های آزمایش شده، تنش ثبت شده در ماسه یک رفتار خطی از خود نشان می دهد درحالی که در مرحله برگشت یک رفتار نمایی از ماسه ثبت شده است که این رفتار نمایی متناسب با شرایط محیط آزمایش دست خوش تغییر می شود. پدیده فوق در اثر قفل شدگی دانه ها در هم و مقاومت در برابر باربرداری ایجاد می شود. در این مقاله به بررسی پدیده قوس زدگی و عوامل موثر بر آن و تاثیر این پارامتر مهم در پروژه های نفتی و ژئومکانیکی پرداخته شده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NPGC03_071 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/923155/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رحیمی محسنی، بهنام و موسوی، مهدی،1397،مطالعه آزمایشگاهی تاثیر پدیده آرچینگ در ثبت مقدار تنش ها توسط سلول فشار در محیط های ماسه ای،سومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت،تهران،https://civilica.com/doc/923155
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، رحیمی محسنی، بهنام؛ مهدی موسوی)
برای بار دوم به بعد: (1397، رحیمی محسنی؛ موسوی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- رابطه نیمه تجربی برای تخمین مدول برشی ماکزیمم در خاک ها
- بررسی معماری کپری به عنوان الگویی پایدار در معماری ایران (نمونه موردی:کپرهای شهرستان استهبان)
- به سمت مشارکت سیستم های سنتی قنات در مدیریت پایدار منابع آب
- رفتار نگاری سد تهم در دوران ساخت با استفاده از نتایج پیزومترها و سلولهای فشار کل
- آنالیز شکست ترکیبی واژگونی - قاشقی بااستفاده ازروش عددی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- Application of Robust Engineering Methods in Oil Pump Housing Production Process
- طراحی و ساخت یک میکرو مدل آزمایشگاهی با استفاده از تکنیک لیزر جهت استفاده در MEOR
- Drilling Waste Management in Onshore Environmental Sensitive Areas
- Iran Energy Sustainable Development
- ایزوله سازی و غربالگری باکتری های تولید کننده گاز و بیو سورفاکتانت از نمونه خاک های آلوده به نفت جهت استفاده در میکرو مدل شیشه ای
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- پتروپالایشگاه ها و اهمیت آنها در تکمیل زنجیره ارزش نفت و بررسی وضعیت آن در ایران
- چالش ها و راهکارهای رونق تولید در سال ۱۳۹۸ (۴ . صنایع پایین دستی پتروشیمی)
- خبرنامه تحولات انرژی (۲۵) دوره دهم
- بررسی فرآیندهای بازیافت گاز همراه میادین نفت و فلر به منظور تولید برق در ایران
- چالش ها و راهکارهای رونق تولید در سال ۱۳۹۸ (۳ . بخش نفت و گاز)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.