آرا و نظریات تربیتی خواجه نصیرالدین طوسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین درحوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF04_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده سیفعلی عباس آبادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه الزهرا

طیبه ماهروزاده

دانشیار گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه الزهرا

پروین صمدی

دانشیار گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه الزهرا

چکیده

نقش شگفت انگیز تعلیم و تربیت در زندگی انسان بر هیچ خردمندی پوشیده نیست و تاکنون ضرورت آن مورد تردید قرار نگرفته است، چرا که تعلیم و تربیت صحیح می تواند فرد را به اوج ارزش ها برساند و تعلیم وتربیت غلط می تواند موجب تباهی فرد شود. برای دستیابی به برنامه ای مدون و کارآمد جهت تربیت نسل امروز لازم است که از نظریه ها و آراء اندیشمندان پیش بهره مند شویم. هدف از انجام این تحقیق تحلیل خواجه نصیرالدین طوسی هدف، برنامه، روش، معلم ودانش آموز) به منظور دستابی به الگویی از آرای اندیشمندان در جهت افزایش کیفیت فلسفه تعلیم وتربیت است. برای انجام این تحقیق از روش تطبیقی- تحلیلی استفاده شده است. جامعه مورد مطالعه شامل منابع موجود و کتب دسته اول دوم و پایان نامه ها و مقالات و سایتهای مختلف اینترنتی ابزار پژوهش فیش برداری بوده است از نظر خواجه نصیرالدین طوسی هدفکلی تربیت رسیدن به کمال و خوشبختی انسان و رسیدن به مقام قرب الهی است. در زمینه برنامه آموزشی توجه خواجه نصیر به قرآن و علوم قرآنی و طبیعت، آداب زندگانی و تفاوت های فردی و هنر و حسن خط و شعر بوده است. همچنین خواجه در آثار عرفانی خود یکی از روش های تربیت را تربیت عارفانه می داند. از نظر خواجه معلم از مهم ترین عوامل موثر در رسیدن متربی به سعادت و حیات معنوی و مقام قرب الهی است. ایشان معلم اول انسان را دین و معلم دوم را حکمت می داند. به طورکلی در یک جمع بندی میتوان این طور نتیجه گیری نمود که خواجه به تربیت نگاهی دینی-طبیعت گرایی دارد.

کلیدواژه ها

خواجه نصیرالدین طوسی، هدف، برنامه، روش، معلم ، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.