سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: DPFSTS06_302
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 213
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بازشناسی تاثیر فرم و فضای معماری ایران باستان در پیدایش سبک ملی دوران پهلوی اول با تاکید بر سه بنای شاخص (کاخ شهربانی، موزه ایران باستان و صندوق پس انداز بانک ملی شعبه مرکزی تهران)
چکیده مقاله:
معماری دوران پهلوی اول از جهت اینکه معماری دوران باستانی ایران را در قالب سبک مورد توجه قرار داده است، نقطه عطفی در تاریخ معماری معاصر این سرزمین بشمار می آید. اهتمام حاکمیت آن دوره مبنی بر طراحی و احداث چندی از بناهای عمومی خدماتی، اداری سیاسی، آموزشی و فرهنگی با رویکرد باستانی و ظهور محدود نماد و نشانه های معماری دوران عظمت و شکوه تمدن ایرانی منجر به پیدایش سبک باستان گرا موسوم به سبک ملی شد. اغلب بناهای این سبک در شهر تهران احداث شده اند که دارای عملکردی نوین با فضاهای داخلی مدرن و پوسته ی بیرونی با نمادهای باستانی می باشند. اگرچه طراحی بناهای شاخص با سبک های ملی محدود می باشند اما می توان از جمله ی مهمترین بناهای احداث شده ی آن دوران را با این سبک دانست. بناهایی چون کاخ شهربانی، موزه ایران باستان و صندوق پس انداز بانک ملی. با بررسی کلی این بناها می توان بخشی از خصوصیات معماری باستانی ایران را بازیابی کرد. اگرچه این خصوصیات تا حدودی در فرم و فضای بیرونی بناها در نظر گرفته شده و فرم و فضاهای داخلی به میزان اندکی از چنین ویژگی هایی برخوردار می باشد. در این پژوهش از روش تحقیق توصیفی تحلیلی بهره گرفته شده است. ضمن اینکه مطالعات به صورت اسنادی کتابخانه ای گردآوری و تحللی گشته اند. در نهایت براساس یافته های پژوهش تاثیر فرم و فضای معماری ایران باستان در پیدایش معماری سبک ملی دوران پهلوی بازشناسی و نتایج آن جمع بندی گردیده است.
کلیدواژه ها:
فرم و فضا، معماری ایران باستان، سبک ملی، معماری دوران پهلوی اول
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/917039/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کاظم زاده رائف، محمدعلی و میر دریکوندی، صبا،1397،بازشناسی تاثیر فرم و فضای معماری ایران باستان در پیدایش سبک ملی دوران پهلوی اول با تاکید بر سه بنای شاخص (کاخ شهربانی، موزه ایران باستان و صندوق پس انداز بانک ملی شعبه مرکزی تهران)،ششمین کنگره بین المللی توسعه و ترویج علوم و فنون بنیادین در جامعه،تهران،،،https://civilica.com/doc/917039
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، کاظم زاده رائف، محمدعلی؛ صبا میر دریکوندی)
برای بار دوم به بعد: (1397، کاظم زاده رائف؛ میر دریکوندی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقدی بر اصول باستان گرایی در معماری پهلوی اول و اصول معماری امروز، نمونه موردی بانک ملی خیابان فردوسی
- پیوند تکنولوژی و معماری در آثار پیتر بهرنس
- گونه شناسی مساجد در کشورهای اسلامی (ایران، ترکیه، اسپانیا)
- باز تعریف تجربه فضای عمومی شهری به مثابه تولیدگفتمان رویداد ها
- جایگاه سایبرنتیکی هندسه های فولدینگ توپولوژیکال کاسپ موبیوس در معماری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نگرشی نو به بومی سازی در صنعت خودروی كشور برپایه قابلیت های توسعه محصول
- متنوع سازی همگون صنعت خودروسازی ایران در سطح قطعات و تجهیزات با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی
- چشم انداز پلتفرم مشترک در دنیاو شرکت ایرانخودرو
- بهبود نیروی تعویض دنده گیربکس 6 دنده پژو با تغییر نوع سینکرونایزر
- پیاده سازی و ارتقای برنامه توسعه فردی کارکنان با هدف افزایش مهارتهای فردی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.