سال انتشار: 1397
محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی شهر ایرانی اسلامی
کد COI مقاله: ICIIC01_032
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 227
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 21 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله باز تعریف تجربه فضای عمومی شهری به مثابه تولیدگفتمان رویداد ها
چکیده مقاله:
موضوع تولید و تقویت و توسعه عمومی شهری مناسب ،فعال،پویا و زنده به عنوان یکی از اهداف راهبردی درمحیط های مصنوع شهری ،همواره در صدر کار برنامه ریزان و طراحان شهری قرار داشته و دارد. اهمیت این موضوع اساسا به جهت نقش موثری است که این گونه فضاها در جامعه دارند و این مهم بارها از سوی بسیاری از دست اندر کاران مسایل شهری ،جامعه شناسان و روان شناسی مطرح شده است . لذا،گسترش فناوری ارتباطات و امکان یابی کثرت گرایی پست مدرنیستی، نوع برخورد با مفاهیم و مضامین واقعی در دنیای امروز را به چالش کشیده است . بحث از مرگ واقعیت ، مرگ مولف ، مرگ معنا و مرگ سوژه در هنر شهری و معماری و شهرسازی فضای شهری به مرگ یا باز تعریف دوباره ای از فضا و بازنمودها و یادوارگی های موجود در آن می انجامد که دارای یکپارچگی ،فرانمود گرایی و میان کنش وری خاصی است که گونه ای از بی مرزی و سیالیت فضایی را بوجود می آورد. بر این اساس گویی باز تعریف تجربه فضای عمومی شهری به مثابه تولیدگفتمان رویداد ها را بتوان رهیافتی بر تجسم و ترسیم هنر شهری بر پایه تجربیات ذهنی و گفتگوی میان رشته ای جامعه شناسی ، هنر محیطی ،معماری ، شهرسازی،جغرافیا وروانشناسی دانست تا تجربه و اتفاق جدیدی که انسان معاصر را دچار درگیر تجربه گفتمانی با فضای پیرامونی خود کند . که یکی از بحث های مهم امروزی در میان متفکران در حوزه شهری در ابعاد فرهنگی – اجتماعی آن است. این مفهوم تحت عناوینی همچون عرصه عمومی3 ، فضای شهری4 و مکان عمومی 5 مورد نقد وبررسی قرار گرفته است که زمان و انسان در آن حضور دارند ،فضاهایی که در ادوار مختلف ایجاد شده اند و لذابا توجه به حدی تکرار می شوند که برای همه مردم واجد ارزش و اهمیت فوق العاده ای خواهند شد.از سویی دیگر ،در رویکردی تبارشناسانه وسنخیت شناسانه و به عنوان پرسش آغازین این پژوهش این سوال مطرح می شود که ابعاد اجتماعی را بدون محدود کردن خویشتن در قالب های فیزیکی ، چگونه می توان درک کرد و از چه ابزارهایی می توان در راستای این ادراک منتج به فهم فضایی کالبدی استفاده کرد در واقع برای پاسخ به این پرسش باید گفت که زمانی که با فضاهای جدید عمومی در یک کلانشهر واقعی بزرگ و پیچیده برخورد می شود ،چه روی می دهد آیا اساسا اتفاقی روی می دهد دچار رویداد تازه ای در زمان هامی شویم روایتی تولید می شود
کلیدواژه ها:
فضای عمومی شهری،فضا ، تولید گفتمان ،رویداد در شهر ، تجربه زندگی روزمره, عمل فضایی، روایت
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/798536/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:الهیان، پگاه و شریف زاده، محمدرضا،1397،باز تعریف تجربه فضای عمومی شهری به مثابه تولیدگفتمان رویداد ها،نخستین کنفرانس ملی شهر ایرانی اسلامی،تهران،،،https://civilica.com/doc/798536
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، الهیان، پگاه؛ محمدرضا شریف زاده)
برای بار دوم به بعد: (1397، الهیان؛ شریف زاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقدی بر اصول باستان گرایی در معماری پهلوی اول و اصول معماری امروز، نمونه موردی بانک ملی خیابان فردوسی
- بازشناسی تاثیر فرم و فضای معماری ایران باستان در پیدایش سبک ملی دوران پهلوی اول با تاکید بر سه بنای شاخص (کاخ شهربانی، موزه ایران باستان و صندوق پس انداز بانک ملی شعبه مرکزی تهران)
- گونه شناسی مساجد در کشورهای اسلامی (ایران، ترکیه، اسپانیا)
- بررسی اجمالی پدیدارشناسی کریستین نوربرگ شولتز و یوهانی پالاسما در معماری
- جایگاه سایبرنتیکی هندسه های فولدینگ توپولوژیکال کاسپ موبیوس در معماری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- انرژی طبیعی نیازحیاتی بشر درآینده نزدیک
- بررسی چگونگی تأثیر طراحی اقامتگاه بومی بر گردشگری روستایی، روستای ژاله گه سرپل ذهاب کرمانشاه)
- تاثیرگذاری نقش نورپردازی بر امنیت زنان در شهرک های مسکونی و افزایش تعاملات اجتماعی در جهت ارتقاء رضایتمندی اجتماعی
- پیشگیری جرم از طریق معماری و شهر سازی (نمونه موردی شهر هشتگرد قدیم)
- نقش سرمایه اجتماعی در توسعه فضایی محله
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.