بررسی میزان تولید اکسین و برخی رنگیزه های فتوسنتزی در سویه های سیانوباکتری هتروسیست دار جدا شده از شالیزارهای شرق استان مازندران
محل انتشار: مجله فیزیولوژی محیطی گیاهی، دوره: 12، شماره: 46
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 819
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOP-12-46_006
تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1398
چکیده مقاله:
سیانوباکتری ها از جمله میکروارگانیسم های فتوسنتز کننده گرم منفی می باشند. به دلیل تنوع بالای ترکیبات شیمیایی از جمله رنگیزه ها، ویتامین ها و آنزیم ها ، در این گروه از ریز موجودات، در صنعت دارای کاربرد زیادی می باشند. مطالعات مختلف نشان داده است که سیانوباکتری ها می توانند سبب بهبود رشد گیاه از طریق اصلاح ساختار خاک، با آزادسازی پلی ساکاریدهای برون سلولی انسجام خاکدانه و نگهداشت آب گردند. تعداد بیشماری از باکتری های همزیست گیاهی، اکسین و ترکیبات وابسته به ایندولیک اسید را تولید می نمایند. نقش میکروارگانیسم های خاکزی به عنوان تحریک کننده رشد گیاهی به ویژه از طریق تولید هورمون های گیاهی ارتقاء دهنده رشد گیاهی در طبیعت بسیار گسترده است. گروه فیتوهورمون اکسینی از جمله گروهی از هورمون های گیاهی هستند که در تنظیم پروسه های متنوع بیولوژیکی نقش مهمی ایفا می نمایند. هدف از این تحقیق بررسی توان تولید اکسین و برخی رنگیزه های فتوسنتزی در سویه های هتروسیست دار جدا شده از شالیزارهای شرق استان مازندران می باشد. بعد از جمع آوری نمونه خاک و کشت سویه در محیط کشتBG110 ، به منظور انجام پروسه خالص سازی کشت مجدد در محیط کشت جامد و مایع انجام گرفت سپس سویه ها از لحاظ مورفولوژی شناسایی شدند. نتایج نشان داد که طیف وسیعی از باکتری های جدا شده دارای توانایی تولید اکسین به عنوان یک فاکتور موثر در بهبود رشد گیاه را دارا می باشند و غلظت رنگیزه کلروفیل و کاروتنوئیدها در اکثر سویه های جداسازی شده، با میزان متفاوت مشاهده گردید. هر چند پتانسیل هر سویه با توجه به نوع جنس و تنوع اکولوژیکی آن متفاوت می باشد. بالاترین میزان تولید کلروفیل، کاروتنوئیدها و اکسین به ترتیب در سویه های MGCY277 (Lyngbya diguetii)، MGCY497 (Nostoc ellipsosporum) و MGCY358 Anabaena variabilis)) مشاهده گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی شمس
گروه فیزیولوژی مولکولی، پژوهشکده ژنتیک و زیست فن آوری طبرستان، ساری، ایران
قربانعلی نعمت زاده
گروه اصلاح نباتات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی، ساری، ایران
ندا سلطانی
گروه میکروبیولوژی نفت، پژوهشکده علوم کاربردی جهاد دانشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
شادمان شکروی
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :