تحلیل برخورد زباله های فضایی با آنتن بازتابی کامپوزیتی مدار GEO بر اساس مبانی قابلیت اطمینان واستاندارد ECSS

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 423

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISME27_253

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1398

چکیده مقاله:

افزایش تراکم زباله های فضایی در مدار زمین منجر شده است تا بخشی از مطالعه، طراحی و تحلیل ماهواره ها با محوریت احتمال برخورد آن ها با زباله ها یا شهاب واره ها و تخمین سطح آسیب وارده به آن ها صورت پذیرد. موضوع زباله های فضایی در قالب فرایند تضمین محصول به عنوان بخش کمتر توجه شده در تحلیل سازه های فضایی است. مقاله حاضر شامل بررسی و استفاده از شار این اجسام فضایی موجود در مدار GEO، و استفاده از Lمنحنی آستانه پرتابشیL استخراج شده آنتن برای محاسبات مربوط به احتمال خرابی است. محاسبات مربوطه طبق استاندارد ECSS-E-ST-10-04C انجام گرفته است. مطالعه حاضر نشان میدهد که شهاب واره های بزرگتر از 0.1سانتی متر و زباله های بزرگتر از 0.16 سانتی متر منجر به آسیب رسیدن به آنتن بازتابی و شکست ماموریت میشوند و با توجه به این که قابلیت اطمینان سازه آنتن بازتابی در معرض خطر برخورد اجرام فضایی وابسته به مدار و مدت زمان ماموریت است، احتمال عدم خرابی آنتن بازتابی در معرض برخورد با این اجرام فضایی در مدار GEO، برای مدت زمان 12 سال، 99.322 درصد است.

نویسندگان

کمیل نصراللهی نسب

تهران، میرداماد غربی، روبروی برج اسکان، پلاک ۴۷۰ ، مرکز تحقیقاتی شهید قندی

حمید عبدلی آقائی

تهران، میرداماد غربی، روبروی برج اسکان، پلاک ۴۷۰ ، مرکز تحقیقاتی شهید قندی،

مجید مختاری

تهران، میرداماد غربی، روبروی برج اسکان، پلاک ۴۷۰ ، مرکز تحقیقاتی شهید قندی.تهران، انتهای خیابان کارگر شمالی، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز تحقیقات مخابرات ایران

ایمان آریانیان

تهران، انتهای خیابان کارگر شمالی، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه فضایی