مطالعه ی برخی ویژگی های رفتاری پشه ی شکارگر Aphidoletes aphidimyza Rondani روی شته ی جالیز، Aphis gossypii Glover در شرایط آزمایشگاهی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 560
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BIO-7-1_005
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1398
چکیده مقاله:
یکی از معیارهای مهم برای ارزیابی کارایی دشمنان طبیعی مطالعه ی ویژگی های رفتاری آن ها می باشد. در این بررسی ترجیح مرحله ی سنی طعمه، تغییر رفتار و تداخل لاروهای پشه ی Aphidoletes aphidimyza Rondani روی سنین مختلف پورگی شته ی جالیز، Aphis gossypii Glover بررسی شد. آزمایش ها در ظروف پتری پلاستیکی حاوی دیسک برگی خیار در اتاقک رشد انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده، اختلاف معنی داری از نظر ترجیح مراحل مختلف پورگی شته ی جالیز توسط لاروهای پشه ی A. aphidimyza وجود نداشت، اما بیش ترین بیوماس مصرف شده روی پوره های سن چهارم محاسبه شد. در آزمایش بررسی تغییر رفتار، در ترکیب های 20: 40 و 30: 30 (پوره ی سن سوم: سن اول)، لارو شکارگر ترجیح بیش تری را به پوره ی سن سوم شته ی جالیز نشان داد. در بررسی تداخل لاروهای پشه ی A. aphidimyza، قدرت جستجوگری لارو شکارگر بین 0623/0 تا 1805/0 بر ساعت محاسبه شد که مقدار منفی شیب خط رگرسیون نشان دهنده ی بروز تداخل بین لاروهای پشه ی A. aphidimyza بود. نتایج این بررسی نشان داد که ویژگی های رفتاری لارو پشه ی A. aphidimyza می تواند تحت تاثیر تراکم آفت و نیز خود شکارگر قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا متقی نیا
دانشگاه محقق اردبیلی-دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی-گروه گیاهپزشکی
مهدی حسن پور
دانشگاه محقق اردبیلی- دانشکده ی علوم کشاورزی- گروه گیاه پزشکی
جبرائیل رزمجو
گروه گیاه پزشکی، دانشکده ی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :