مدل تاثیر علی سبک فرزندپروری و الگوهای ارتباطی خانواده، تعهد به مدرسه و حرمت خود در آمادگی اعتیاد دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر آبادان
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 423
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KRAP-18-1_010
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1398
چکیده مقاله:
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مدل علی خانواده، مدرسه و حرمت خود با آمادگی اعتیاد در میان دانش آموزان دختر دوره متوسطه در سال تحصیلی 93-1392 انجام شده است. شرکت کنندگان شامل 518 دانش آموز دختر دوره متوسطه شهر آبادان هستند که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل 5 پرسشنامه آمادگی به اعتیاد زرگر (1385)، شیوه های فرزندپروری والدینی ادراک شده (EMBU-S) دیریک، یورولماز و کارانسی، 2014، الگوهای ارتباطی خانواده فیتزپاتریک و ریچی (1990)، حرمت خود و تعهد به مدرسه روزنبرگ (1965) بوده است. از روش تحلیل مسیر برای ارزیابی مدل علی با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شد. نتایج نشان داد که مولفه های متغیر شیوه های فرزندپروری شامل گرمی (12-درصد)، فزون حمایتگری (13درصد) و طرد (21درصد) با آمادگی به اعتیاد رابطه دارند (01/0 > P < /span> ). به علاوه، در الگوهای ارتباطی خانواده بعد گفت وشنود (15-درصد) و بعد همنوایی (02%) با آمادگی به اعتیاد ارتباط دارند (01/0 > P < /span> ). همچنین تعهد به مدرسه نیز به صورت مستقیم (14درصد) و غیرمستقیم (01%-) با آمادگی به اعتیاد ارتباط دارد (01/0 > P < /span> ). با توجه به نتایج عنوان شده، طراحی مداخلات پیشگیرانه برای بهبود روابط نوجوانان و والدین و تقویت پیوند عاطفی بین آنان و همچنین ایجاد تعهد و تعلق بیشتر به مدرسه در نوجوانان می تواند آمادگی به اعتیاد را در آن ها کاهش داده و از بروز آن جلوگیری کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهلا ذهبیون
مدرس دانشگاه فرهنگیان اصفهان، اصفهان، ایران
محبوبه سادات حسینی سلطان نصیر
کارشناس ارشد مشاوره، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :