بررسی شیوع سرمی عفونت ناشی از نئوسپورا کنینوم و توکسوپلاسما گوندئی در سگ ها در شهرستان اهواز
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 384
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_VTJ-32-1_011
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1398
چکیده مقاله:
توکسوپلاسما گوندئی و نئوسپورا کنینوم، دو تک یاخته دارای شباهت های زیاد هستند که طیف وسیعی از حیوانات خونگرم از جمله سگ ها را آلوده می کنند. هدف از مطالعه اخیر، تعیین شیوع عفونت ناشی از تک یاخته های نئوسپورا کنینوم و توکسوپلاسما گوندئی در سگ های ارجاعی به تعدادی از کلینیک های دامپزشکی شهرستان اهواز بود. جهت این بررسی، اقدام به نمونه گیری تصادفی از یکصد قلاده سگ ارجاع شده سالم گردید. نمونه های سرمی اخذ شده، جهت بررسی وجود پادتن ایمنوگلوبولین G ضد تک یاخته توکسوپلاسما گوندئی، با استفاده از تست پادتن درخشان غیر مستقیم، مورد ارزیابی قرار گرفتند. از تعداد 100 نمونه مورد بررسی، 28 مورد، دارای تیتر آنتی بادی ضد توکسوپلاسما گوندئی بودند. بررسی میزان عفونت ناشی از تک یاخته نئوسپورا کنینوم با استفاده از تست الایزا انجام گرفت. نتایج بررسی با این تست، نشان دهنده وجود عفونت در 18 درصد از موارد بررسی بود. اختلاف معنی داری بین میزان عفونت در حیوانات نر و ماده وجود نداشت در حالی که شیوع عفونت در سگ های نگهبان و در سگ های با سن بالاتر از دو سال بیشتر بود. نتایج این مطالعه اهمیت سگ های نگهبان یا کنترل نشده را در شیوع این بیماری های تک یاخته ای مشخص می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرتضی حسینی نژاد
دانشگاه شهرکرد، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، شهرکرد، ایران.
فرزانه حسینی
دانشگاه شهرکرد، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، شهرکرد، ایران.
سید سروش ایوبی
دامپزشک بخش خصوصی، کلینیک پرشین اهواز، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :