سال انتشار: 1398
محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
کد COI مقاله: IRANWEB05_005
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 203
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مطالعه رفتار تصویر یابی در رشته معماری دانشگاه شهید بهشتی
چکیده مقاله:
دستیابی به اطلاعات موردنیاز در همه ی رشته های علمی موجود از مهم ترین عوامل بقای آن رشته به حساب می آید. در رشته ی معماری نوع قالب اطلاعاتی با سایر رشته ها تفاوت دارد. در این رشته تصاویر برای انجام فعالیت های معماری و همچنین آموزش از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر شناسایی رفتار تصویریابی در رشته معماری دانشگاه شهید بهشتی بوده است. از این رو با بررسی متون مرتبط به بازیابی، رفتار اطلاع یابی، بازیابی تصویر و معماری جهت کشف اهمیت تصویر در این رشته و ویژگی های بازیابی های تصویری و راهکارهای بازیابی مبتنی بر تصویر پرداخته شد. روش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است و از نظر روش پیمایشی - توصیفی است. جامعه آماری پژوهش را در گروه دانشجویان و اساتید رشته معماری دانشگاه شهید بهشتی تشکیل می دهد. به دلیل اینکه تعداد اساتید و دانشجویان رشته معماری 1292 نفر بود و بررسی تمامی افراد گروه امکان پذیر نبود، از این رو از جامعه نمونه گیری شد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد و حجم نمونه در این فرمول 299 نفر تعیین شد اما کمی بیش از حجم نمونه یعنی 300 پرسشنامه توزیع گردید. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. پس از آن با جمع آوری پرسشنامه ها و بررسی پاسخ ها به صورت داده های آماری در نرم افزار SPSS، نتایجی که شامل خصوصیات رفتار تصویریابی متخصصین رشته معماری بود، شناسایی شد. یافته ها نشان داد که متخصصین معماری عمدتا باهدف آشنایی با ایده های خلاق و بهره گیری از جزئیات سازه های معماری از تصاویر بهره می گیرند. جهت شناسایی جزئیات نیاز تصویری و تصاویر مورد نیاز خود نیز عمدتا از شبکه های اجتماعی و موتورها و پایگاههای جستجو تخصصی تصویر و مشورت باهم حرفه ای های خود استفاده می کنند. نوع محتوای تصویری مورداستفاده آنها نیز عمدتا عکس، نقشه و نمودار بود که یافتن آنها در موتورها و پایگاه های تصویر با محدودسازی اندازه تصویر و دنبال کردن پیوندههای مرتبط تا زمانی که به تصویر موردنظر دست می یافتند، محقق می شد. از موانع عمده دریافتن تصاویر از نظر متخصصین معماری فقدان آشنایی با نحوه جستجو بود. خلاقیت، نزدیکی به موضوع، اعتبار و کیفیت تصاویر از معیارهای گزینش محتوا و سهولت استفاده و پیمایش آسان از عمده معیارهای انتخاب پایگاه ارائه محتوا بود. میزان بهره گیری از کتابخانه و خدمات آن نیز توسط متخصصین معماری به نسبت استفاده از موتورهای جستجو و اینترنت در حد قابل قبولی بود که برای بهره گیری بیشتر متخصصین رشته معماری کتابخانه نیازمند برنامه ریزی و توسعه خدمات میباشد
کلیدواژه ها:
بازیابی تصویر، تصویر، رفتار اطلاع یابی، رشته معماری، دانشگاه شهید بهشتی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/883975/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:احمدی پور، فائزه و حاجی زین العابدینی، محسن و اصنافی، امیررضا،1398،مطالعه رفتار تصویر یابی در رشته معماری دانشگاه شهید بهشتی،پنجمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی،تهران،،،https://civilica.com/doc/883975
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، احمدی پور، فائزه؛ محسن حاجی زین العابدینی و امیررضا اصنافی)
برای بار دوم به بعد: (1398، احمدی پور؛ حاجی زین العابدینی و اصنافی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی تاثیر درخت-مجسمه های شهری خیابان ولیعصر بر خاطره جمعی شهروندان
- بررسی تاثیر کیفیت های زیبایی شناختی و تعاملات اجتماعی بر انواع حضور پذیری جوانان در کتابخانه
- نقش دانشگاه کارآفرین در توسعه منابع انسانی
- بررسی راه کارهای اجرایی برای اشتغال زایی فارغالتحصیلان بخش کشاورزی برای توسعه یپایدار کشاورزی
- آسیبشناسی رابطه آموزشعالی کشاورزی با بازار کار در ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- شناسایی اهداف جهت گیری یادگیرندگان در یک محیط مشارکتی پویا
- الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات مبتنی بر دوسینک برای شبکه های بی سیم سطح بدن
- بررسی بازنمایی ارتباط فرهنگی ایران با ترکیه در فیلم ها و سریال های دو کشور (سال 1393)
- تحلیل روابط میان همسران در سریال میکاییل و سریال جاده چالوس
- چگونه انقلاب انرژی های نو و ارتباطات طلیعه فرا رسیدن عصر سرمایه داری توزیعی را می دهد
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.