مطالعه پاسخ مولکولی گیاه خیار مقاوم به سفیدک پودری در سطح ترانسکریپتوم و شناسایی EST های برخی از ژن های پاسخ دهنده به تنش
محل انتشار: سومین همایش ملی زیست شناسی دانشگاه پیام نور
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 421
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BCPNU03_114
تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1398
چکیده مقاله:
سفیدک پودری کدوییان که عامل آن قارچ Podosphaera fusca است، از مهمترین بیماریهای خیار در سراسر دنیا میباشد. این پژوهش جهت شناسایی ژنهای دفاعی یک ژنوتیپ مقاوم به سفیدک پودری خیار (Cucumis sativus) در برهمکنش با بیمارگر P. fusca با استفاده از تکنیک cDNA-AFLP انجام شد. الگوی قطعات مشتق شده از رونوشتها (TDFs) در زمانهای مختلف پس از تلقیح با شاهد مقایسه شدند. نمونه برداری ها در هفت نقطه زمانی از ساعت صفر تا چهار روز بعد از آلودگی صورت گرفت. رونوشت هایی که بیان آنها بعد از تلقیح افزایش یافته بود 22) عدد)، جدا، بازیابی، همسانه سازی، توالی یابی و سپس BLAST شدند. در مجموع 16 قطعه از TDFs شباهت پروتئینی قابل توجهی با پروتئینهای شناخته شده در مجموعه ی NCBI نشان دادند. اکثر توالیها با ژنهای شناخته شده ی کارکردی گیاه که وظایف کنترل-کنندگی مقاومت، سیگنال دهی، تنظیم کنندگی و متابولیسمی داشتند، همسان بودند. دو ژن مقاومت به بیماری خیار با شماره دسترسی (XR_970128.1) و (XM_004136789.2) به ترتیب با توالی های نشانمند بیان شده (ESTs) (JZ948665) و (JZ948667) به طور معنیداری شباهت داشتند که میتوانند به عنوان ژنهای کاندید مقاومت در برابر عوامل بیماریزا مورد توجه قرار گیرند. نتایج پژوهش حاضر موجب شناخت بهتر عوامل و مکانیسمهای درگیر در واکنش خیار به سفیدک پودری گردید که این امر میتواند در برنامه های اصلاح خیار برای مقاومت در مقابل عوامل بیماریزا مفید واقع شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بیتا معادی
استادیار، گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران