بررسی وضعیت آموزش سونوگرافی در برنامه های آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان در دانشگاههای علوم پزشکی تربیت کننده دستیار از دیدگاه دستیاران این رشته و اساتید
محل انتشار: طب و تزکیه، دوره: 26، شماره: 2
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 470
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TAZK-26-2_004
تاریخ نمایه سازی: 29 خرداد 1398
چکیده مقاله:
زمینه تحقیق :باپیشرفت علم پزشکی نیاز به روش های تشخیصی روزبروز بیشتر احساس می شود، سونوگرافی نیز به عنوان یکی از این روشها کاربرد وسیعی در امور تشخیصی ودرمانی دارد، باتوجه به اهمیت سونوگرافی دقیق در تشخیص به موقع بیماریهای مادر وجنین ودردسترس نبودن متخصصین رادیولوژی درتمامی نقاط کشوردر حال حاضر،آموزش سونوگرافی به متخصصین زنان وزایمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.ازآنجائیکه مطابق با برنامه آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان ،آموزش سونوگرافی یکی ازمهارتهای ضروری دردوره دستیاری می باشد وبیش از 5 سال از تصویب برنامه آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان گذشته است ،این پ ژوهش به منظور تعیین وضعیت آموزش سونوگرافی در برنامه های آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان در دانشگاههای علوم پزشکی تربیت کننده دستیار از دیدگاه دستیاران این رشته واساتید انجام گردید تا نتایج آن دراختیار دبیر خانه شورای آموزش پزشکی وتخصصی قرارگرفته ودربازنگری برنامه آموزشی فوق الذکر لحاظ گردد . هدف : تعیین وضعیت آموزش سونوگرافی در برنامه های آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان در دانشگاههای علوم پزشکی تربیت کننده دستیار از دیدگاه دستیاران این رشته و اساتید روش مطالعه : مطالعه ترکیبی شامل بخش کمی(مطالعه مقطعی توصیفی)وبخش کیفی به روش تحلیل محتوی(content analysis (می باشد. 310 نفرازدستیاران سالهای آخررشته زنان وزایمان در سال 1394 مورد مطالعه قرارگرفتند. جمع آوری اطلاعات درنرم افزاروسپس تحلیل توصیفی داده ها انجام گردیدوبراساس نتایج مطالعه توصیفی ،سوالات مصاحبه کیفی دستیاران در رشته زنان وزایمان واساتید در رشته زنان وزایمان ورادیولوژی تدوین شد ومصاحبه ها پیاده سازی ،طبقه بندی وتحلیل دیتای کیفی انجام گردید. نتایج : تقریبا حدود 75 درصددستیاران پاسخ دهنده بیان داشتند که در طول دوره دستیاری به طور مستقل سونوگرافی انجام داده اند وهمچنین 75% دستیاران مذکور ،آموزش سونوگرافی را از اساتید زنان فراگرفته اند. صاحب نظران رشته زنان وزایمان معتقدند عدم آموزش سونوگرافی در برخی دانشگاهها به علت عدم آموزش اساتید در آن دانشگاههاست وصاحب نظران رشته رادیولوژی نیزاظهار داشتند که در آموزش دستیاران زنان وزایمان دخیل نیستند. بحث و نتیجه گیری : باتوجه به جمع بندی مطالعه کمی انجام شده،آموزش سونوگرافی دربرنامه آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان دراکثر دانشگاههای علوم پزشکی تربیت کننده دستیار از نظر دستیاران این رشته مطابق با برنامه آموزشی مصوب اجرا می گرددو نتایج مطالعه کیفی انجام شده نیزاین مسئله راتاییدمی نماید.بدین لحاظ به نظراکثریت دستیاران واساتیدآموزش سونوگرافی درطول دوره دستیاری مطلوب می باشدوگروه آموزشی مربوطه می بایست برای انجام ارائه خدمت سونوگرافی باکیفیت مطلوب تر،با اهمیت دادن به آموزش این مهارت،ارتقای توانمندی اساتید و برگزاری دوره های کوتاه مدت برای متخصصین فعلی مشغول به کاررا،دردستورکارخودقراردهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آبتین حیدرزاده
دانشیار پزشکی اجتماعی وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی
سلیمان احمدی
دانشیار رسمی آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
علی صفوی نایینی
دانشیاررسم یگوش،گلو،بین یوجراحی سروگردن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مهرداد حق ازلی
استادیاررسمی گوارش بالغین مرکزآموزشی،تحقیقاتی و درمان یشهید رجائی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :